Naslovna Sport Sportskom društvu invalida Negotin srebro na Prvenstvu Srbije u šahu za osobe...

Sportskom društvu invalida Negotin srebro na Prvenstvu Srbije u šahu za osobe sa invaliditetom

189
0

Na Prvenstvu Sportskog saveza invalida Srbije  za osobe sa invaliditetom koje je minulog vikenda održano na Zlatiboru, negotinsko Sportsko društvo invalida ostvarilo je sjajne rezultate.

Klimentije Gulicovski; Foto: Sportsko društvo invalida Negotin

Sportsko društvo invalida opštine Negotin osvojilo je na Prvenstvu Srbije u šahu za osobe sa invaliditetom drugo mesto i srebrnu medalju.

Naša ekipa igrala je u sastavu: Klimentije Gulicovski, majstor i Zoran Kostić, prvokategornik i opravdala očekivanja i Sportskog društva, ali i Šahovskog kluba “Hemičar” u kojem godinama vredno rade. Titulu ekipnog prvaka Srbijew za osobe sa invaliditetom ponela je ekipa iz Novog Sada, dok su bronzu osvojili invalidi iz Kule.

U pojedinačnom plasmanu Klimentije Gulicovski osvojio je treću nagradu i bronzanu medalju.

Pobednici Prvenstva Srbije u šahu za osobe sa invaliditetom; Foto: Sportsko društvo invalida Negotin

Takmičenje je inače podržalo Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije kroz  programski  konkurs za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom.

Prvenstvu Sportskog saveza invalida Srbije  za osobe sa invaliditetom u šahu, Zlatibor 2021, održano je u velikoj sali tamošnjeg Sportsko turističkog centra uz učešće 14 ekipa iz cele Srbije.

“Prezadovoljni smo rezultatima ostvarenim u zaista jakoj konkurenciji. Cilj nam je da pokažemo da smo aktivni, da ukažemo da su naši članovi ravnopravni članovi društva, što opravdava i našu osnovnu misiju da pomognemo u društveno socijalnoj inkluziji osoba sa invaliditetom upravo preko bavljenja sportom”, kaže Đorđe Milić, predsednik Sportskog društva invalida opštine Negotin.