Naslovna Sport Sportskim klubovima 36 miliona dinara iz budžeta opštine Negotin

Sportskim klubovima 36 miliona dinara iz budžeta opštine Negotin

680
0

Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin uputio je poziv sportskim organizacijama i drugim pravnim licima u ovoj oblasti da dostave godišnje programe za 2021.  Za ove namene iz opštinske kase je izdvojeno 36 miliona dinara.

Foto: I. Mitrović

Budžet za sportske organizacije veći je za dva miliona u odnosu na prošlu godinu i sada iznosi 36 miliona dinara.

Ovim novcem finansiraće se, kako se navodi u javnom pozivu,  podsticanje i stvaranje uslova za unapređenje sportske rekreacije, odnosno bavljenja građana sportom, posebno dece, omladine, žena i osoba sa invaliditetom, ali i sportska takmičenja, učešće klubova u domaćim i evropskim klupskim takmičenjima, kao i izgradnja, održavanje i opremanje sportskih objekata na teritoriji opštine Negotin, a posebno javnih sportskih terena u stambenim naseljima ili u njihovoj blizini i školskih sportskih objekata.

Predmet konkursa su i godišnji programi koji se bave unapređenjem fizičkog vežbanja, radom školskih sportskih sekcija i društava, opštinskim, gradskim i međuopštinskim školskim sportskim takmičenjima, ali i nabavkom sportske opreme i rekvizita, stipendiranjem za sportsko usavršavanje kategorisanih sportista, posebno perspektivnih sportista.

Javni poziv odnosi se i na edukaciju, informisanje i savetovanje građana, sportista i ostalih učesnika u sistemu sporta o pitanjima bitnim za odgovarajuće bavljenje sportskim aktivnostima i delatnostima, zatim za finansiranje istraživačko-razvojnih projekata i izdavanje sportskih publikacija.

Predviđeno je i finansiranje programa koji se tiču unapređenja stručnog rada učesnika u sistemu sporta i podsticanje zapošljavanja visokokvalifikovanih sportskih stručnjaka i vrhunskih sportista, kao i za nagrade i priznanja za postignute rezultate i doprinos u razvoju sporta.

Prijave se podnose do 28. januara.