Naslovna Obrazovanje Sportski savez opštine Negotin uručio opremu i rekvizite

Sportski savez opštine Negotin uručio opremu i rekvizite

716
0

Sportski savez opštine Negotin obezbedio je i ove godine sportsku opremu i rekvizite za najuspešnije đake takmičare, škole i mesne zajedenice.

Nagrađeni su učenici i nastavnici osnovnih  i srednjih škola koji su, na najbolji način, reprezentovali opštinu Negotin na republičkom takmičenju u stonom tenisu nedavno održanom u Sokobanji.

Sportsku opremu dobile su članice stonoteniske selekcije Negotinske gimnazije Luna Jovanović, Jelena Popović i Anja Pavlović koje su na Državnom školskom prvenstvu u stonom tenisu osvojile drugo mesto i srebrnu medalju u kategoriji srednjoškolki.

Nagrađeni su i takmičari Osnovne škole “Vera Radosavljević“ Mia i Neda Gerginović i Ana Jović koja je na ovom državnom šampionatu bila deseta u ukupnom plasmanu, a Mia Gerginović četvrta u pojedinačnom, kao i selekcija OŠ „Vuk Karadžić“:  Dušan Katalinić, Predrag i Nikola Mihajlović.

Sportski savez opštine Negotinu obezbedila je za Osnovnu školu “Branislav Nušić” u Urovici dve košarkaške table sa obručima, a za škole “Vera Radosavljević” i “Vuk Кaradžić” odbojkaške i fudbalske lopte. Košarkašku tablu sa obručem i mrežu za odbojku dobila je i Mesna zajednica Sikole.

U Sportskom savezu navode da će i u narednom periodu, u skladu sa svojim mogućnostima, nastojati da nabavkom opreme i rekvizite pomognu razvoju sporta na celoj teritoriji opštine Negotin.