Naslovna Društvo Sportski savez opštine Negotin obezbedio opremu za OŠ „Vera Radosavljević“

Sportski savez opštine Negotin obezbedio opremu za OŠ „Vera Radosavljević“

749
0

Osnovna škola „Vera Radosavljević“ u Negotinu dobila je novu sportsku opremu vrednu 100.000 dinara, koju su obezbedili Sportski savez opštine Negotin i lokalna samouprava.

Foto: Opština Negotin, Vule Marković

Za realizaciju nastave fizičkog obrazovanja u osnovnoj školi “Vera Radosavljević” Sportski savez opštine Negotin i lokalna samouprava obezbedili su strunjače, doskočište za gimnastiku, odbojkašku mrežu sa sajlom i antenom, ali i set košarkaških i odbojkaških lopti, kupaste markere i koordinacione krugove.

Ova, 100.000 dinara vredna oprema, koju su ovoj negotinskoj školi uručili Dalibor Mašić, član Opštinskog veća i Dušan Matejević, generalni sekretar Sportskog saveza, namenjena je u prvom redu, nastavi fizičkog vaspitanja, ali i unapređenju stručnog i pedagoškog rada, koji je i osnova za podizanje kvaliteta sportskih aktivnosti, a samim tim i negovanje kulture sportskog ponašanja, fer-pleja, saradnje i tolerancije za sportskim terenima i pored njih.

Sportski savez je, inače, nedavno za učenike OŠ ”Hajduk Veljko” u Štubiku obezbedio rukometne, košarkaške, fudbalske lopte i vijače, a za OŠ “Branko Radičević” dva rukometna gola sa mrežama, dve pleksiglas košarkaške table sa zglobnim obručevima, odbojkašku mrežu sa zatezačima i 40 lopti.

U ovoj organizaciji ističu da će i ostale školske i predškolsku ustanovu u narednom periodu obezbediti sportskom opremom, koja će predškolcima, ali i učenicima omogućiti da se aktivno bave fizičkim vežbanjem u skladu sa njihovim interesovanjem i sklonostima i na taj način razvijaju svoje fizičke i motoričke sposobnosti kroz sportsko obrazovanje.