Naslovna Sport Sportski dan na negotinskom Trgu Stevana Mokranjca

Sportski dan na negotinskom Trgu Stevana Mokranjca

967
0

Učešćem mladih sportista našeg grada u petak je, u okviru programa „Za napredak Negotinske krajine – složno“, održan Sportski  dan.

Centralni gradski trg bio je u petak, 11. juna veliki sportski teren koji je na jednom mestu okupio mlade nade negotinskog sporta.

Članovi naših trofejnih klubova, koji okupljaju veliki broj dece na gradskom trgu prikazali su tek deo svog umeća.

Košarkaši i košarkašice, odbojkašice, rukometašice, fudbaleri FK “Hajduk Veljko” i OFK “Boban”, gimnastičarke i brojni drugi sportisti organizovali su na trgu brojna takmičenja, demonstraciju znanja, ali i sportske igre kondicije i spretnosti u cilju popularizacije sporta kao aktivnog i zdravog načina života.

Mladi sportisti pokazali su najmlađima da su u klubu stekli ne samo osnovna znanja iz sporta koga vredno treniraju, već i stekli dobre prijatelje.

Većina te dece osim na školskim takmičenjima deo su ligaških prvenstva u kojima uspešno osvajaju iz sezone u sezonu vredne titule.

Sportski dan održan je u organizaciji Kompanije „Eliksir Grupa”, u saradnji sa lokalnom samoupravom i Sportskim savezom opštine Negotin.

Manifestacija je priređena u okviru programa „Za napredak Negotinske krajine – složno“.

Sportski podmladak našeg grada opravdao je epitet koji Negotin decenijama nosi, grad sporta.

U danu sporta uživala su deca, ali i roditelji koji nisu krili svoje oduševljenje i radost što su popodne, posle godinu i po dana bez javnih događaja, konačno proveli družeći se.