Naslovna Sport Sportska oprema za fudbalere Opštinske lige Negotin

Sportska oprema za fudbalere Opštinske lige Negotin

902
0

Fudbalskim klubovima, članovima Opštinske lige Negotin, lokalna samouprava uručila je danas kopačke i lopte, vredne 300.000 dinara.

Fudbaleri FK „Mladost“ Karbulovo, „Vrelo“ Šarkamen, Sikola, Tamniča, Rečke i Miloševa dobili su Kopačke i lopte, dar lokalne samouprave. Vrednost opreme iznosi 300.000 dinara i deo je, ističu nadležni, redovnih aktivnosti i brige o razvoju fizičke kulture i sporta u opštini Negotin.

„Sticajem okolnosti u opštinskoj ligi od naših 39 mesnih zajednica takmiči se samo šest klubova. Njihovi uslovi nisu najbolji s obzirom da na selu nema toliko uslova za bavljenje sportom ali lokalna samouprava se uvek trudi da pomogne koliko može i pomaže sa sportskim  rekvizitima kako za školski tako i takmičarski sport o kome je ovde reč. Svake godine pomažemo na ovaj način, a ove godine reč je o sportskoj obući i loptama koje su im potrebne“, kaže Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Opštinska fudbalska liga broji tek šest klubova iako je nekad imala čak 18. Na to su, svakako, uticale prilike, a kako je sve manje mladih na selu, većina klubova se oslanja isključivo na sopstvene snage.

„Opština u finansijskim izdacima klubova učestvuje sa 80 odsto sredstava, ako ne i više, ali sam lično mišljenja da uprava kluba obezbedi i dodatna sredstva, jer zato su i tu, da sredstvima lokalne samouprave raspolažu domaćinski, namenski, da smanje nepotrebne troškove, da obezbede dovoljna sredstva za sve što je potrebno, a opština plaća prevoz, sudijske troškove, lekarske preglede, registraciju igrača, a odvajaju se i finansijska sredstva za sportsku opremu“, ističe Bogdan Gugić, zamenik predsednika opštine.

FK „Mladost“ iz Karbulova, pobednik Opštinske lige stekao je pravo da se takmiči u višem rangu. Kako navode nadležni za sada je izvesno da bi želeli da odmere snage i sa klubovima u Okružnoj ligi, ali da će konačna odluka „pasti“ na sastanku uprave i tima.

„Klub ima tridesetak članova, od kojih 20 licenciranih igrača. Nama ova oprema znači, jer sve što dođe u klub i selo dobro je došlo, a i deca imaju više volje kad vide da se daje nešto za sport, za druženje“, kaže Ljubiša Savić, predsednik FK „Mladost“.