Naslovna Sport “Sport klub” pozvao negotinske košarkaše na turnir “Basket 4 kids”

“Sport klub” pozvao negotinske košarkaše na turnir “Basket 4 kids”

354
0

Vodeća sportska televizija u regionu, “Sport klub” uputila je poziv negotinskom Košarkaškom klubu “Hajduk Veljko” da učestvuju na predstojećem turniru “Basket 4 kids” uz klubove iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije.

Sport klub, Promo

Deca košarkaši, uzrasta do 13 godina, iz svih zemalja bivše Jugoslavije, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije pokazaće, očekivanja su organizatora, na predstojećem turniru  “Basket 4 kids” svu raskošnost svog talenta, ali i rad svojih trenera.

Ovaj značajan regionalni projekat je i inače pokrenut sa ciljem da najmlađe ohrabri da se posvete košarci.

Kako se unazad godinama baš deci u Košarkaškom klubu “Hajduk Veljko” posvećuje velika pažnja, poziv organizatora ovog turnira negotinskom klubu i jeste i nije iznenadio.

”Počastvovani smo ovim pozivom jer je to još jedan od dokaza da se u našem klubu dobro radi sa decom. Sa zadovoljstvom smo prihvatili da učestvujemo na jednom od kvalifikacionih turnira u našoj zemlji koji će biti održan u Nišu 27. januara 2019. Biće to lepa prilika da se naši mališani, 2006/2007. godište odmere sa ostalim ekipama i vide gde su u ovom trenutku, ali i da uspešno reprezentuju opštinu Negotin”, kaže za NG portal Dušan Mandić, trener KK ”Hajduk Veljko”.

Projekat “Basket 4 kids” realizuje se kroz seriju kvalifikacionih turnira i državnih prvenstava u svim zemljama bivše Jugoslavije.

“Koncept “Sport kluba” vezan je za razvoj dece, budućih košarkaških asova tako da će se u svim zemljama u regionu održati kvalifikacioni turniri i državna prvenstva sa kojih će pobednici svojih država igrati finalni turnir, a ceo događaj će biti prenošen na ovom renomiranom sportskom kanalu”, navodi trener Mandić.