Naslovna Događaji “SpeedFriek” i “New Deal” na Rok koncertu u Negotinu 25. maja

“SpeedFriek” i “New Deal” na Rok koncertu u Negotinu 25. maja

657
0

Turistička organizacija opštine Negotin u subotu, 25. maja organizuje tradicionalni Rok koncert na kojem će se ljubiteljima rokenrola predstaviti negotinski „SpeedFreak“ i borski “New Deal”.

“Motorhead” cover bend „SpeedFreak“, mladi bend u usponu iz Negotina, nastao juna 2023. godine prestaviće se na tradicionalnom Rok koncertu u organizaciji Turističke organizacije opštine Negotin, u subotu 25. maja.

Bend čine: Miloš Žurkić Mitti, bas gitara i vokal, Bogdan Jovanović Boci, gitara i Aleksandar Videnović Vida, bubnjevi.

Nastupali su na prvom Državnom takmičenju srednjoškolskih rok bendova “Rok Serbika” u Zrenjaninu na kojem su osvojili nagradu za najoriginalniji stav, a nedavno su koncert priredili u Omladinskom centru u Zaječaru.

Svojim nastupom negotinski Rok koncert uveličaće i borski “New Deal” koji postoji punih 18 godina, iznikao iz kultnog “Lizarda” iz devedesetih.

Ovaj bend, pobednik zimske Gitarijade u Zaječaru, gitarijade u Kuršumliji i takmičenja demo top bendova u Nišu i Kikindi i drugih festivala u subotu 25. maja u Negotinu nastupa u sastavu: Jelena Lombauer (vokal), Slobodan Radojković (gitara), Miloš Sretenović (bass), Željko Milićević Zeka (bubanj) i Vojislav Veljković (klavijature).

New Deal se može pohvaliti nastupima u Srbiji, Sloveniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Rumuniji, Bugarskoj, kako na moto skupovima, tako i na velikim festivalima, ali i u klubovima u zemlji i regionu.

Rok koncert će biti održan na centralnom gradskom trgu u subotu 25. maja sa početkom u 20 časova.