Naslovna Kultura Specijalno priznanje za film o Vratni Danila Petrovića na “Vrmdža festu”

Specijalno priznanje za film o Vratni Danila Petrovića na “Vrmdža festu”

1112
0

Film „Kapija za molitvu“ Danila Petrovića u produkciji negotinskog Ekološkog udruženja „Badem“ osvojio je na četvrtom Internacionalnom festivalu turističko-ekološko dokumentarnog filma ”Vrmdža Fest 2020” specijalno priznanje.

Film “Kapija za molitvu” priznanje je dobio za promociju prirodnih lepota Srbije, navedeno je u obrazloženju žirija ovogodišnjeg četvrtog po redu Internacionalnog festivala turističko-ekološko dokumentarnog filma “Vrmdža fest”.

Ovo delo, čiji je autor Danilo Petrović, profesor biologije i magistar zaštite životne sredine prikazano je pre dve godine i na Međunarodnom festivalu zelene kulture „Green Fest“ u Beogradu, gde je bio i u zvaničnoj selekciji za nagradu. Produciralo ga je Ekološko udruženje “Badem”.

“Neizmerno sam zahvalan ekipi koja je realizovala “Kapiju za molitvu”: Vuletu Markoviću, Jovanki Stanojević, Samiru Balaneskoviću, Darku Popoviću, Vanji Raduljesković, mojoj učenici Jovani Trailović koja je napisala divan uvodni tekst, ali i Bojanu Radosavljeviću, Vuku Đokoviću, Nikoli Dojčinoviću i Coba sistemima”, ističe Danilo Petrović.

Ovogodišnji festival organizuje Lokalna akciona grupa „Rtanj“, na čelu sa predsednikom Slavišom Krstićem, a partneri u realizaciji  su Mesna zajednica Vrmdža i Umetničko udruženje  “Forum artistikum”. Festival se organizuje pod pokroviteljstvom opštine Sokobanja.

Dodela nagrada i projekcija najboljih filmova, budući da je “Vrmdža fest” održan onlajn zbog aktuelne epidemiološke situacije zbog kovida-19, planirana je u novembru u Kinoteci u Beogradu.