Naslovna Kultura Solistički koncert Lene Kovačević u Negotinu 4. novembra

Solistički koncert Lene Kovačević u Negotinu 4. novembra

703
0

Dom kulture ”Stevan Mokranjac” 4. novembra od 20 sati organizuje u Negotinu celovečernji koncert džez i pop pevačice Lene Kovačević.

Lena Kovačević na „Mokranjčevim danima“, 2010.

Popularna muzičarka nastupiće u pratnji benda i prema najavama u programu koji priprema za susret sa negotinskom publikom naći će se numere koje su poslednjih godina obeležile njenu karijeru, ali i džez standardi i pop hitovi u originalnim obradama.

Lena Kovačević je završila srednju muzičku školu u Beogradu na odseku za klavir, a diplomirala je džez pevanje 2006. godine na prestižnom Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu. Studirala je u klasi eminentnih evropskih profesora a tokom studija usavršavala se u oblastima komponovanja i pisanja tekstova. U Holandiji je dugi niz godina sarađivala sa jednim od najboljih džez orkestara, Kraljevskim holandskim orkestrom.

Prvi autorski album „Dobar dan za pevanje“ inspirisan džez i pop muzikom i zvukom Balkana, namenjen domaćem i inostranom tržištu, Lena Kovačević objavila je 2009. godine, sa originalnim pesmama snimljenim na srpskom i engleskom jeziku.

Njen kompakt disk “San” koji se sastoji od džez-pop verzija regionalnih hitova i tri originalne pesme, prema zvaničnim podacima, bio je u novembru i decembru 2013. godine, najprodavaniji album u Srbiji među izdanjima iz celog regiona.

Dve godine kasnije, verna svojoj izdavačkoj kući PGP RTS, snimila je i album “Džezeri” kao svoj album-omaž, posvećen Bajaginim pesmama.

Upravo danas u Beogradu promovisan je i spot za kompoziciju „Lepe laži“ čiju je muziku, za novi film Dušana Kovačevića “Nije loše biti čovek”, napisao Momčilo Bajagić a otpevali Lena Kovačević i Gordan Kičić. Za novi film svog oca, sa dosta muzike, čija se premijera očekuje 7. decembra, posle 18 godina od njegovog velikog filmskog hita “Profesionalac”, Lena je otpevala i kompoziciju “San” koju će biti u prilici da čuje i negotinska publika.

Inače, posle 11 godina Leni Kovačević ovo će biti drugi nastup u Negotinu, imajući u vidu da je prvi put na sceni Doma kulture nastupala sa Big bendom RTS-a u okviru programa “Dame pevaju džez” na 45. Mokranjčevim danima.

Ulaznice za koncert Lene Kovačević u Negotinu prodaju se na biletarnici Doma kulture po ceni od 500 dinara.