Naslovna FB Socijalisti počeli pripreme za sprovođenje izbora

Socijalisti počeli pripreme za sprovođenje izbora

1085
0

Narodni poslanik Novica Tončev, potpredsednik Socijalističke partije Srbije i koordinator za jugoistočnu Srbiju održao je niz sastanaka sa socijalistima Borskog, Zaječarskog, Niškog, Topličkog, Jablaničkog, Pčinjskog i Pirotskog okruga.

Sastanak predstavnika opštinskih i gradskih odbora SPS-a jugoistočne Srbije sa koordinatorem Novicom Tončevim; Foto: SPS Surdulica

U cilju priprema za sprovođenje predstojećih parlamentarnih izbora Novica Tončev, potpredsednik SPS održao je u Nišu niz sastanaka sa predstavnicima opštinskih i gradskih odbora socijalista jugoistočne Srbije.

Sastanku u Nišu prisustvovali su, između ostalih i predsednici opštinskih odbora ove partije u Negotinu, Kladovu i Majdanpeku: Milan Uruković, Radovan Arežina i Slaviša Božinović, kao i Dragan Žikić, predsednik Gradskog odbora SPS u Boru.

“Moj prvi utisak na osnovu brojnih susreta sa drugovima iz jugoistične Srbije je da se socijalisti bude. Iskreno smo razgovarali o svemu i činjenica je da su neki odbori pretrpeli odlaske članova, neki povlačenje izuzetno bitnih političkih imena, ali čini se da su svi voljni da ponovo rade za stranku”, rekao je za “Novosti” Novica Tončev.

Socijalisti jugoistočne Srbije u narednom periodu izabraće i koordinatore okružnih i opštinskih odbora kako bi spremno dočekali izbore.

“Moja vizija je istovremeno i vizija centrale, stariji i istaknuti članovi koji su se povukli, aktuelni rukovodioci i novi ljudi treba zajedno da rade. Bez sujete, bez razmirica i skandala koji nisu svojstveni socijalistima, ali iza nas su turbulentna vremena za neke odbore, naročito  na jugu Srbije  i zbog toga je jedinstvo ono na čemu ću insistirati”, rekao je Tončev.