Naslovna Politika Lokalni izbori 2017. SNS – SPS prvi predali listu za lokalne izbore u Negotinu

SNS – SPS prvi predali listu za lokalne izbore u Negotinu

628
0

Opštinska izborna komisija opštine Negotin potvrdila je izbornu listu „Aleksandar Vučić-Srpska napredna stranka – Socijalistička partija – Ivica Dačić” za lokalne izbore 24.decembra.

Naprednjaci zajedno sa svojim koalicionim partnerima iz Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), Nove Srbije (NS), Srpskog pokreta obnove (SPO) i Pokreta socijalista (PS) imaju 34 od ukupno 45 kandidata za odbornike, dok je socijalistima i Jedinstvenoj Srbiji (JS) pripalo devet kandidatura. Po jednog na prvoj proglašenoj izbornoj listi imaju Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i Vlaška stranka.

Kao sigurno najjača politička opcija na lokalu po raspisivanju izbora pribavili smo svu dokumentaciju koja je bila neophodna, u jednom danu smo skupili 1.501 potpis naših sugrađana, tako da smatram, što se nas tiče, pokazali smo jednu dozu odgovornosti i spremnosti da i u narednom periodu vodimo naš grad putem kojim smo već krenuli. Što se naše liste i kandidata tiče, pokazali smo da je vreme da se pruži šansa mladim ljudima koji imaju puno energije i želje, pre svega da ostanu u ovom gradu i da svoje znanje upotrebe kako bi poboljšali uslove za život u opštini Negotin”, rekao je Vladimir Veličković, prvi na listi „Aleksandar Vučić-Srpska napredna stranka Socijalistička partija – Ivica Dačić.

Socijalistička partija Srbije (SPS) na ove lokalne izbore prvi put sa naprednjacima ima zajedničku listu, ali na njoj od 45 kandidata za odbornike ima samo – devet.

“Dosadašnji odbornici, ali i mladi ljudi kandidati su naše liste. Napravili smo spoj mladosti i iskustva i nadam se da će dobro da zastupaju interese onih koji su ih predlagali i onih koji su im dali podršku da budu kandidati na ovoj listi”, kaže mr Milan Uruković, treći na listi „Aleksandar Vučić-Srpska napredna stranka Socijalistička partija – Ivica Dačić”.