Naslovna Društvo Sneg u Negotinu opet iznenadio

Sneg u Negotinu opet iznenadio

712
0

Od jutros su gotovo sve ulice u gradu pune snega, a mnogi učenici u opštini Negotin danas će očigledno na produženi vikend.

Autobuski prevoz funkcionisao je jutros ka Plavni, Štubiku i Šarkamenu, ali ne i za Brestovac, saznajemo u “Moto boemu Trans”. U reonu Plavne neprohodni su putni pravci ka Turiji, Zamni i Kmpa Lungu.

Saobraćaj na deonicama: Malajnica-Štubik, Jabukovac- Cigansko groblje i Negotin – Jabukovac od jutros je u prekidu, kažu nam u “Nikolić prevozu”. Njihovi autobusi su, međutim, saobraćali na liniji Prahovo – Radujevac.

Taksisti ne idu ni ka jednom selu u opštini Negotin, izuzev ka Kobišnici i Prahovu. Kako saznajemo u “Boom taksiju” otežana je vožnja i kroz sam grad, jer su ulice pune snega.

U “AS Tursu” kažu da jutros njihovi autobusi nisu mogli put Dupljana i Čubre, ali da su dovezli putnike u Vidrovac. Što se timočkih sela tiče, ovaj prevoznik, krenuo je jutros iz Negotina, ali je autobus stigao samo do Veljkovačkog brda. Slično je bilo i iz pravca Tamniča. U “AS Tursu” saznajemo da su njihovi autobusi, ka timočkom delu opštine, i bukvalno “prtili” stazu.

Sneg je, inače, na ovoj deonici dostigao visinu od 60 centimetara. U Rajcu je nekoliko automobila, saznajemo, zaglavljeno u smetovima, kada su krenuli put Negotina iz pravca Aleksandrovca.

Što se državnih puteva tiče, na teritoriji Negotinske i Timočke Krajne zabranjeno je kretanje šleperima i kamionima sa prikolicom na svim prevojima.

JP „Putevi Srbije“ obavestio je javnost da je sva raspoloživa mehanizacija na terenu 24 časa i da ekipe putara čine sve da se saobraćaj na svim putnim pravcima odvija normalno.

“Državni putevi trećeg prioriteta čiste, tek nakon što se u potpunosti očiste državni putevi prvog i drugog reda”, navode u “Putevima Srbije”.

Oni ističu da je sva raspoloživa mehanizacija na terenu non-stop i da se čini sve da se saobraćaj na svim putnim pravcima odvija normalno.

“Raspolažemo sa dovoljnim količinama soli, kamenog agregata i rizle kao i hladne asfaltne mase za sanaciju udarnih rupa”, navodi se u saopštenju JP “Putevi Srbije”.