Naslovna Društvo Sneg na Čestobrodici, sitni odroni na Đerdapskoj magistarali i na Babinom Zubu

Sneg na Čestobrodici, sitni odroni na Đerdapskoj magistarali i na Babinom Zubu

560
0

Prema podacima Sektora za vanredne situacije, odeljenja Zaječar na prevoju Čestobrodica je oblačno i pada sneg umerenog intenziteta. Odrona ima duž nestabilnih kosina, u klisurama, usecima i zasecima.

Na najopterećenijim putnim pravcima prvog, drugog i trećeg prioriteta održavanja kolovozi u Timočkoj i Negotinskoj krajini su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do dva centimetra.

Prema podacima Sektora za vanredne situacije, odeljenja Zaječar, povremenih sitnih odrona ima ima duž nestabilnih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše na Đerdapskoj magistrali (I B – 34), klisuri Korenatac (II A – 221)  na Babinom Zubu (II A – 222) i u klisuri Bovan (II A – 217), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima, pa se vozači preporučuje da  prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

JP „Putevi Srbije“ savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.