Naslovna Društvo Sneg doneo nevolje Jabukovčanima

Sneg doneo nevolje Jabukovčanima

1087
0

Zbog neočišćenog putnog pravca Štubik – Jabukovac – Urovica – Slatina, jutros do jabukovačke škole nisu stigli nastavnici koji putuju iz Negotina, kao ni lekar koji ordinira ponedeljkom.

Sem nastavnika, ovog jutra na nastavu nisu stigli ni učenici iz Vratne i sa Ciganskog groblja.

„Sinoć smo od Nikolić prevoza, koji je zadužen za školski prevoz, dobili informaciju da neće biti prevoza zbog neočišćenog puta ka Jabukovcu. Tokom vikenda organizovali smo čišćenje   svih ulica sve do prilaza Jabukovcu jer je sneg napadao blizu pola metra“, kaže za NG portal Mića Blendić, direktor OŠ “Jovan Jovanović Zmaj“ iz Jabukovca.

Put Štubik – Jabukovac – Urovica –Slatina je državni put trećeg reda koji se čisti po prestanku padavina, pa da se ovaj  problem neočišćene deonice u planinskom delu naše opštine ponavlja svake zime. Za njega je zaduženo JP „Putevi Srbije“, a održava ga „Štrabag“.

Očišćeni prilazi matičnoj školi i područnim odeljenjima na Turiji i u Malajnici; foto: OŠ „Hajduk Veljko“

Dok se Jabukovčani bore sa neočišćenim prilazom do sela, u Štubiku, u Osnovnoj školi „Hajduk Veljko“, od jutros nastava teče normalno.

„Štubik se nalazi na magistralnom putu koji se čisti, tako da su i nastavnici i učenici danas stigli do škole. Tokom vikenda očistili smo sve prilaze školi u Štubiku, a očišćeni su i svi prilazi ka područnim odeljenjima na Turiji i u Malajnici, tako da se nastava nesmetano odvija“, kaže Bojana Mihajlović, direktor OŠ “Hajduk Veljko“ iz Štubika.