Naslovna Društvo Službi opšte medicine negotinskog Doma zdravlja donirani računari

Službi opšte medicine negotinskog Doma zdravlja donirani računari

1053
0

Za potrebe Službe opšte medicine negotinskog Doma zdravlja Republički fond za zdravstveno osiguranje donirao je nove računare.

Služba opšte medicine odraslog stanovništva Doma zdravlja u Negotinu dobila je od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje četiri nova računara, koji će im, kažu, značajno olakšati rad u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

“U poslednjih šest meseci dobili smo 12 računara, četiri štampača i monitore za potrebe naše službe i seoskih ambulanti koje pokrivamo. Štampače nemamo u dovoljnim količinama a neophodni su nam u seoskim ambulantama. Ovi kompjuteri će nam značajno olakšati rad, a nastojaćemo da svakoj seoskoj ambulanti obezbedimo neophodnu opremu”, ističe ističe dr Jovica Ilić, načelnik Doma zdravlja.

Zdravstveni centar Negotin sa tridesetak seoskih ambulanti brine o zdravlju oko 3.800 meštana, koliko je zdravstvenih kartona u ovim ambulantama, u koje, u zavisnosti od broja pacijenata lekari dolaze jednom, odnosno dvaput sedmično.

Računarska oprema, ističu u Službi opšte medicine odraslog stanovništva negotinskog Doma zdravlja, omogućiće im jednostavniju i bržu proceduru izdavanja lekova, vođenja elektronskog kartona, automatizovano štampanje kompletne medicinske dokumentacije, izradu izveštaja koji se dostavljaju drugim zdravstvenim institucijama, ali i zakazivanje specijalističkih pregleda i ostalih medicinskih izveštaja i procedura.