Naslovna Kultura Događaji “Slobodna zona” u Negotinu od 16. do 19. aprila

“Slobodna zona” u Negotinu od 16. do 19. aprila [Video]

388
0

Filmski festival “Slobodna Zona” i ovog proleća kreće na turneju po gradovima u Srbiji. Karavan ovog festivala je u Negotinu od 16. do 19. aprila.

U negotinskom bioskopu, ljubitelji kinematografije moći će da od utorka do petka pogledaju četiri najbolja ostvarenja sa festivala “Slobodna zona”, koji je prošlog novembra održan u Beogradu.

Publika u Negotinu biće u prilici da već u utorak, 16. aprila pogleda švedski dokumentarac „Bergman: godina života“ o godini kada je Ingmar Bergman, jedan od najgenijalnijih reditelja svih vremena bio u zamahu svoje karijere i snimio dva remek dela, a režirao četiri pozorišna komada.

U sredu, 17. aprila na repertoaru je film „Tranzit“nemačkog reditelja Kristijana Pecolda, o izbeglici iz Nemačke koji preuzima identitet ubijenog francuskog pisca i pokušava da pronađe njegovu ženu.

Četvrtak, 18. april, rezervisan je za igrani film „Kapetan“ o mladom nemačkom vojniku koji u poslednjim danima rata preuzima identitet nacističkog oficira i postaje monstruozni zločinac.

Poslednji na repertoaru 13. Turneje “Slobodna zona” je igrani film “Tri lica” Džafara Panahija, o mladoj Iranki kojoj roditelji ne dozvoljavaju da studira glumu, već bi da je u skladu sa tradicijom udaju. Ovaj film se prikazuje u petak, 19. aprila.

Svi filmovi će se prikazivati u terminu od 20 časova u gradskom bioskupu u Knez Mihailovoj, a ulaz je slobodan.