Naslovna Društvo Slike Negotina: Parkirani automobili, neočišćeni trotoari i voda

Slike Negotina: Parkirani automobili, neočišćeni trotoari i voda

764
0

Vlažni kolovozi, neočišćeni trotoari, nagomilani sneg – samo su deo današnje slike Negotina. Njoj valja dodati i vozače koji su svoje četvorotočkaše parkirali danas gde god su stigli.

Vožnju kroz ulicu JNA ometaju parkirani automobili sa obe strane kolovoza

Kroz centralne gradske ulice gotovo da ne može da se prođe, ali ovoga puta razlog nisu neočišćene ulice, već parkirani automobili.

Vozači kažu da je u pojedinim ulicama zbog topljenja snega i velikih količina vode vozi kao kroz bazen, ali da je to karakteristika u onim ulicama u kojima kišna kanalizacija već godinama ne može da brže odvede nakupljenu vodu.

U drugim ulicama, a posebno u glavnim negotinskim saobraćajnicama problem je, izgleda to što nema gde da se parkira, pa vozači svoje automobile ostavljaju gde stignu. I to je napravilo veliki problem.

fotografija: Zoran Gajić

Ulica JNA je toliko zakrčena automobila da se dva vozila jedva mimoilaze. Problem je kad naiđe autobus, pa je ulica bukvalno toliko sužena da je i pešacima problem da prolaze.

Slično je i u Knez Mihailovoj, Stanka Paunovića, ali i u ulici Stojanke Radosavljević.

Ulica Stojanke Radosavljević

Velike količine nagomilanog i neuklonjenog snega ne dozvoljavaju svako pravilno parkiranje, pa vozači kažu da će, očigledno, problem, ukoliko se sneg ne ukloni sa ivičnjaka i trotoara, uskoro rešiti temperature u plusu.

Dodaju i da se sada negotinskim ulicama vozi na sreću, jer  je voda „sakrila“ udarne rupe, pa ni čuveni „slalomi“ kraj udarnih rupa, više nisu mogući.