Naslovna Društvo Škole ponovo otvorile svoja vrata za đake

Škole ponovo otvorile svoja vrata za đake

419
0

Školska godina je ove godine počela intoniranjem državne himne „Bože pravde“. Od danas đaci u školskim klupama ponovo sede u paru, a čas će trajati 45 minuta.

Đaci prvaci ovog jutra u OŠ „Hajduk Veljko“ Štubik, Područno odeljenje Malajnica

Čini se da se prosvetni radnici, učenici i roditelji nisu radovali 1. septembru kao ove godine. Osnovci i srednjoškolci u našoj opštini u školu su danas krenuli po takozvanom prvom modelu, od moguća tri koja je propisalo Ministarstvo prosvete, uz sve mere i opreze koje nalaže još uvek trenutna epidemiološka situacija.

Bivši prvaci, sada već učenici drugog razreda prvi put će imati svog druga u školskoj klupi, a svi će se vratiti režimu nastave pre korone i času koji traje 45 minuta. Đake je danas u škole dočekala državna himna “Bože pravde“.

Prosvetni radnici će od danas školama vratiti stari sjaj, ali će se epidemiološka situacija biti pod kontrolom i na kraju radne nedelje obrazovne ustanove će biti u obavezi da prosleđuju izveštaje o eventualnom broju zaraženih prosvetnih radnika ili učenika. Stručni timovi Instituta za javno zdravlje i Ministarstva prosvete određivaće kada će i koje škole iz jedne prelaziti u drugu zonu u zavisnosti od epidemiološke situacije.

Najviše radosti i uzbuđenja 1. septembar ipak donosi najmlađim đacima, prvacima. U našoj opštini ih ima 204.

U tri gradske škole ovog jutra zaputilo se 154 đaka, a dočekalo ih je sedam učiteljica. I seoske škole dočekale su svoje najmlađe učenike. Najviše ih je ove godine u Osnovnoj školi „Hajduk Veljko“ u Štubiku, 14. U matičnoj školi u Štubiku ovog septembra u školu je krenulo pet prvaka koji će nastavu slušati u kombinaciji sa učenicima koji pohađaju drugi razred. Izdvojeno odeljenje štubičke matične škole u Malajnici ove godine ima šest novih đaka, dok je učiteljica u Plavni ovog jutra dočekala svoja tri prvaka.

Sa željom da školska godina bude bez „semafora“, da joj se đaci raduju i druguju a nastavnici  vrate svom pozivu na pravi način, srećan početak!