Naslovna Društvo COVID-19 Škole bez prolećnog raspusta: Odmor od 17. do 21. aprila

Škole bez prolećnog raspusta: Odmor od 17. do 21. aprila

487
0

Iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja školama je upućeno obaveštenje o promenama u organizaciji školske godine zbog uvođenja vanrednih mera.

Školska godina se, navode u Ministarstvu prosvete neće prekidati u vreme  uskršnjeg praznika.

„U situaciji vanrednog stanja i niza mera koje se odnose na kontrolu kretanja građana, kada je javni gradski i međugradski prevoz gotovo ukinut, kada su prekinuti turistički, kulturni i sportski sadržaji, smatramo da dane predviđene za prolećni raspust treba iskoristiti za učenje i da bi prekidanje pohađanje nastave  na daljinu bilo na štetu učenika, koji svakako moraju da budu u krugu porodice sa što manje socijalnih kontakata u kući i van kuće“, kaže se u dopisu koji je stigao na adrese svih obrazovnih institucija u Srbiji iz nadležnog ministarstva.

Planirane promene podrazumevaju da će učenici osnovnih škola od 13. do 16. aprila imati nastavu na daljinu prema najavljenom rasporedu časova kao i sve ostale aktivnosti koje su škole planirale, dok će učenici srednjih škola 15. i 16. aprila pohađati nastavu na daljinu po unapred utvrđenom rasporedu.

Neradni dani biće od 17. do 21. aprila, a zatim se školska godina i nastava na daljinu nastavljaju po rasporedu.