Naslovna Društvo COVID-19 Škole bez prolećnog raspusta: Odmor od 17. do 21. aprila

Škole bez prolećnog raspusta: Odmor od 17. do 21. aprila

448
0

Iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja školama je upućeno obaveštenje o promenama u organizaciji školske godine zbog uvođenja vanrednih mera.

Školska godina se, navode u Ministarstvu prosvete neće prekidati u vreme  uskršnjeg praznika.

„U situaciji vanrednog stanja i niza mera koje se odnose na kontrolu kretanja građana, kada je javni gradski i međugradski prevoz gotovo ukinut, kada su prekinuti turistički, kulturni i sportski sadržaji, smatramo da dane predviđene za prolećni raspust treba iskoristiti za učenje i da bi prekidanje pohađanje nastave  na daljinu bilo na štetu učenika, koji svakako moraju da budu u krugu porodice sa što manje socijalnih kontakata u kući i van kuće“, kaže se u dopisu koji je stigao na adrese svih obrazovnih institucija u Srbiji iz nadležnog ministarstva.

Planirane promene podrazumevaju da će učenici osnovnih škola od 13. do 16. aprila imati nastavu na daljinu prema najavljenom rasporedu časova kao i sve ostale aktivnosti koje su škole planirale, dok će učenici srednjih škola 15. i 16. aprila pohađati nastavu na daljinu po unapred utvrđenom rasporedu.

Neradni dani biće od 17. do 21. aprila, a zatim se školska godina i nastava na daljinu nastavljaju po rasporedu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.