Naslovna Društvo Škola “Vuk Karadžić” nagradila najbolje učenike i prosvetne radnike

Škola “Vuk Karadžić” nagradila najbolje učenike i prosvetne radnike

1063
0

Dodelom priznanja učenicima i nastavnicima, kao i prigodnim kulturno-umetničkim programom Osnovna škola „Vuk Karadžić“ svečanom akademijom zaokružila je proslavu svog 194. rođendana.

Najbolji učenici nagrađeni knjigama i poklon paketima EPS-a

Između dva novembra najstarija osnovna škola u ovom delu istočne Srbije zahvaljujući uspesima na takmičenjima, ali i školskim i vannastavnim aktivnostima imala je i te kako čime da se podiči. Ova škola, istakao je i vršilac dužnosti direktora Dejan Kojčinović, ima 615 učenika o kojima svakodnevno brine 65 zaposlenih.

Dejan Kojčinović, v.d.dir. OŠ „Vuk Karadžić“

Samo u prošloj školskoj godini Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ je na svim nivoima takmičenja predstavljalo više od 150 učenika.

Na svečanoj akademiji predstavljeni su najbolji među najboljima: Uroš Stojanović, Mihajlo Matović, Dušan Jonić, Milica Ćosić, Tijana Stojimirović, Anđela Popović, Marija Radović, Mia Stanković, Veljko Lautarević, Jovana Lekić, Anamarija Živković, ali i prosvetni radnici: Olivera Negojicić, Dejan Dobrić, Maša Milivojević, Igor Stojković, Žika Savuljesković, Ljubica Kojčinović, Nataša Đorđević Paović, Silvija Jovanović, Borka Opaterni

„To su uspesi iz informatike, fizike, biologije , hemije, tehničkog i informatičkog obrazovanja, sporta, ali i uspesi na likovnim konkursima. Iza uspeha učenika stoje nastavnici, koji su ne samo svojim radom i zalaganjem podigli nivo znanja najboljih učenika, nego su preneli ljubav prema pojedinim disciplinama i doprineli da usvojena znanja probude interesovanja za predmete i nauke“, rekao je Dejan Kojčinović, vršilac dužnosti direktora OŠ „Vuk Karadžić“.

Poboljšan je i kvalitet obrazovno vaspitnog rada, između ostalog, i kroz realizaciju projekata „2000 digitalnih učionica“, „Nastavnici bez granica“ i druge. Škola je jedina koja od 1. septembra „penzionisala“ crvene i plave dnevnike i uvela ES dnevnik.

„U narednoj godini je prioritet formiranje još jednog kabineta informatike za potrebe ne samo tog predmeta, nego i za realizaciju sadržaja ostalih predmeta u skladu sa projektnom nastavom usmerenom ka ishodima. Nadam se da ćemo sredstva obezbediti u saradnji sa lokalnom samoupravom i učešćem u projektima koji obezbeđuju donacije“, istakao je Kojčinović.

Jubilarne nagrade: Nagradu za 20 godina rada predsednica sindikata Tanja Milosavljević uručila Radmili Mardaljević

Kolektiv škole nagradio je za 10 godina rada Bojana Marinovića i Dejana Paovića, za 20 godina Radmilu Mardaljevića, za 30 Ljubicu Kojčinović, a za 35 godina rada Ljubinku Letunicu i Dušicu Đurđić. Kolektiv je prigodnim poklonom ispratio u penziju Dragicu Matić.

U programu koji je, tom prilikom, priređen učestovao je hor „Klasje“ pod upravom Dušice Đurđić, koji je izveo novu kompoziciju Saše T. Grujića „Samo ljubavi nam dajte“, zatim ritmička sekcija škole, mlade literarne nade Nađa Džimrić i Marija Marinović, ali i učenice viših razreda Mia Stanković i Katarina Jotić.