Naslovna Društvo Škola u Trnjanu danas bez nastave; problemi i u ostalim seoskim školama

Škola u Trnjanu danas bez nastave; problemi i u ostalim seoskim školama

290
0

Sneg je danas definitivno blokirao nastavu u Trnjanu, a škole nema ni za decu iz Malajnice i na Ciganskom groblju kod Jabukovca. Problema ima i u Karbulovu, Jasenici, Štubiku…

U područnom odeljenju osnovne škole “Branko Radičević” u Trnjanu danas nisu stigla deca, jer autobus nije saobraćao ka toj destinaciji. U Trnjanu zato danas nema nastave, ističe Dragan Đukić, direktor OŠ “Branko Radičević” i dodaje da se u područnim odeljenjima ove škole u Vidrovcu i Čubri nastava odvija  redovno.

Kako saznajemo na Autobuskoj stanici “Nikolić” putni pravci Malajnica – Štubik i Jabukovac- Cigansko groblje su neprohodni, pa autobuski saobraćaj na tim deonicama nije saobraćao od jutros.

“Saobraćaj se na deonici Negotin- Jabukovac odvija otežano. Putni pravac Negotin – Prahovo je prohodan, Prahovo – Radujevac, takođe, ali nije Radujevac – Negotin”, kažu nam na Autobuskoj stanici “Nikolić”.

U matičnim školama, ističu direktori osnovnih škola, nastava se odvijala redovno, uz problem sa prevozom dece u predmetnoj nastavi. Problema sa prevozom ima i u Karbulovu, Jasenici, Štubiku…

“Deca iz Vratne i sa Ciganskog groblja danas nisu došla na nastavu u Jabukovac”, kaže Mića Blendić, direktor OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Jabukovcu.