Naslovna Društvo Škola u Štubiku proslavila 173. rođendan

Škola u Štubiku proslavila 173. rođendan

398
0

Osnovna škola “Hajduk Veljko” u Štubiku sa područnim odeljenjima u Plavni, Turiji i Malajnici obeležila je u četvrtak 15. juna svoj 173. rođendan.

Na dvadesetak kilometara od Negotina, na putu za prestonicu preko Đerdapske magistrale nalazi se selo Štubik koje već 173 godine obrazuje decu iz ovog zapadnog dela naše opštine.

Matičnoj školi “Hajduk Veljko” u Štubiku pripadaju i škole u Plavni, Turiji i Malajnici. Sa 107 učenika, koliko škola danas ima, radi 37 zaposlenih radnika.

Nakon dvogodišnje pauze, zbog epidemije korona virusa, učenici i nastavnici  su za ovogodišnju rođendansku proslavu pripremili prigodan umetnički program u sali štubičkog Doma kulture  u četvrtak 15. juna.

Bila je to prilika da se nagrade najsupešniji učenici koji su se ove godine takmičili u različitim oblastima kao i njihovi nastavnici. Pohvale su uručene i malim likovnim i literarnim stvarocima.

Jubilarne nagrade uručene su za 35 godina rada Nebici Petković, Slavki Mišić i Ivanu Georgievu, dok je za tri decenije rada nagradu dobio Zlatomir Mihajlović.