Naslovna Društvo Škola u Šarkamenu u projektu „Digitalni udžbenik – digitalni nastavnik“

Škola u Šarkamenu u projektu „Digitalni udžbenik – digitalni nastavnik“

295
0

Područno odeljenje štubičke Osnovne škole „Hajduk Veljko“ u Šarkamenu, zahvaljujući učiteljici Gordani Marković dobilo je digitalnu opremu, kao jedno od 2.000 digitalnih učionica u Srbiji.

Vlada Republike Srbije posredstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja realizuju pilot projekat digitalizacije nastave u okviru kojeg je digitalnom opremom opremljeno 2.000 učionica u Srbiji. Jedno od njih je i odeljenje štubičke  Osnovne škole „Hajduk Veljko“ u Šarkamenu.

Gordana Marković, učiteljica u šarkamenskoj školi, nakon obuke obuku “Digitalna učionica-digitalno kompetentan nastavnik – uvođenje i rad sa elektronskim udžbenicima”, već je počela da koristi najmodernije digitalne obrazovne materijale u nastavi, na zadovoljstvo đaka.

„E-učionica je obrazovna platforma koja nudi personalizovano učenje prilagođeno svakom učeniku. Koristeći digitalne udžbenike rad je mnogo lepši i lakši. Sve je na jednom mestu, moderan pristup, prilagođen učenicima, obogaćen multimedijom”, kaže Gordana Marković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.