Naslovna Društvo Škola u Šarkamenu u projektu „Digitalni udžbenik – digitalni nastavnik“

Škola u Šarkamenu u projektu „Digitalni udžbenik – digitalni nastavnik“

376
0

Područno odeljenje štubičke Osnovne škole „Hajduk Veljko“ u Šarkamenu, zahvaljujući učiteljici Gordani Marković dobilo je digitalnu opremu, kao jedno od 2.000 digitalnih učionica u Srbiji.

Vlada Republike Srbije posredstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja realizuju pilot projekat digitalizacije nastave u okviru kojeg je digitalnom opremom opremljeno 2.000 učionica u Srbiji. Jedno od njih je i odeljenje štubičke  Osnovne škole „Hajduk Veljko“ u Šarkamenu.

Gordana Marković, učiteljica u šarkamenskoj školi, nakon obuke obuku “Digitalna učionica-digitalno kompetentan nastavnik – uvođenje i rad sa elektronskim udžbenicima”, već je počela da koristi najmodernije digitalne obrazovne materijale u nastavi, na zadovoljstvo đaka.

„E-učionica je obrazovna platforma koja nudi personalizovano učenje prilagođeno svakom učeniku. Koristeći digitalne udžbenike rad je mnogo lepši i lakši. Sve je na jednom mestu, moderan pristup, prilagođen učenicima, obogaćen multimedijom”, kaže Gordana Marković.