Naslovna Društvo Škola u Kobišnici obeležila 157. rođendan

Škola u Kobišnici obeležila 157. rođendan

553
0

Osnovna škola „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici svečanom akademijom obeležila je svoj Dan i proslavila 157. godišnjicu postojanja.

Sa tradicijom dugom 157 godina Osnovna škola „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici, jedna od najstarijih u ovom kraju, već godinama uspešno sprovodi sve planom zacrtane aktivnosti, uz neprestanu stručnu edukaciju kadrova, ali i brojnim aktivnostima u nastavi i u vannastavnom radu. Učenici ove škole učestvuju na svim takmičenjima u sistemu Ministarstva prosvete, kao i na smotrama, festivalima i konkursima, ostvarujući zavidne rezultate.

“Pratimo sve trendove, uključujemo se u sve procese vezane za reformu u obrazovanju. Mi smo tokom prošle godine dali akcenat bezbednosti, sigurnosti učenika pre svega, tako da su se i u tom smislu nastavnici usavršavali”, ističe Anđelka Balanesković, direktorka OŠ “Stevan Mokranjac”.

Škola u Kobišnici počela je sa radom još 1867. godine. Školska zgrada u Bukovču i Kobišnici izgrađena je 1907. a u Srbovu 1935. Danas u matičnoj školi i područnom odeljenju u Srbovu nastavu pohađa 55 učenika.

“I u školi i na takmičenjima svake godine ostvarujemo dobre rezultate. Mi smo škola koja učestvuje na svim takmičenjima, na konkursima, smotrama i ove godine su nam zaista izuzetni rezultati”, dadaje Anđelka Balanesković.

Povodom Dana škole danas je priređena i svečana akademija na kojoj su učenici izveli prigodan program kroz dramske igrokaze, pevanje, ritmičku sekciju, a pokazali su i da su vični i u novim tehnologijama, kroz video radove koji su, takođe, činili deo programa.

“Misija naše škole je da podstičemo i razvijamo lični razvoj učenika i nastavnika, razvijamo svest o pravima i odgovornostima svih aktera u životu i radu škole. Negujemo međusobno razumevanje i uvažavanje, kreativnost, svestranost i slobodu ličnosti. Učenike osposobljavamo za dalje školovanje i primenu stručnih znanja”, navode u ovoj vaspitno obrazovnoj ustanovi.

OŠ “Stevan Mokranjac” u Kobišnici nagradila je danas svoje najuspešnije učenike, učesnike brojnih takmičenja, ali i svoje zaposlene prigodnim jubilarnim nagradama.

Za 35 godina rada nagradu je dobila Dobrila Nedeljković, a za 30 godina Silvija Jovanović, Živka Manić i Slađana Marković. Kolektiv je u penziju ispratio Mirjanu Kostić.

Zahvalnice su uručene i mesnim zajednicama Kobišnica, Bukovče i Srbovo, brojnim kolektivima, Policijskoj stanici Negotin i školskom policajcu Ružici Stanojević.