Naslovna Društvo Škola na Turiji u Plavni spremno dočekuje zimu

Škola na Turiji u Plavni spremno dočekuje zimu

1090
0

Do svoje učionice četiri đaka u zaseoku Turija u selu Plavna kod Negotina od danas će stizati novom stazom. Udruženi sa ciljem da deci obezbede bolje uslove, zaposleni u školi, lokalna samouprava i roditelji.

Učiteljica Gordana Marković koja od septembra radi sa četiri đaka u zaseoku Turija dva predškolca i dva učenika drugog razreda, pokrenula je inicijativu da do svoje učionice vredni mališani stignu čistih cipela.

Ova ušuškana mala škola, udaljena od matične Osnovne škole “Hajduk Veljko” u Štubiku 17  kilometara, a od škole u Plavni sedam kilometara, mesto je gde, sem znanja, đaci stiču i ona životna, da udruženi mogu da pomognu sebi i svom zavičaju.

Danas su naučili lekciju kako da zajedno, okupljeni na istom zadatku, ulepšaju dvorište i prilaz školi.

Lokalna samouprava je donirala sredstva za materijal, pesak i cement, dok su roditelji, zaposleni u školi i meštani ovog zaseoka Plavne završili betoniranje platoa ispred škole, površine od 30 metara kvadratnih, kao i stazu dugu 10 metara.

Na 508 metara nadmorske visine ova mala škola u zaseoku Turija, u vreme jakih zima i vetrova koji umeju da zaveju puteve je pravo mesto da putnik namernik ali i zaljubljenik u prirodu upozna lepote ne samo predela već i ljudi koji žive u Negotinskoj krajini. Kroz priče će vas voditi mališani Turije koja se sprema za još jednu krajinsku zimu.