Naslovna Društvo Škola mentalne aritetike „Malac Genijalac“ obeležila petogodišnjicu rada

Škola mentalne aritetike „Malac Genijalac“ obeležila petogodišnjicu rada

380
0

Centar za razvojnu edukaciju „Malac Genijalac Soroban Negotin“ i prijatelji škole „Moj Super raspust” priredili su u subotu za decu Negotina druženje u centra grada obeležavajući petogodišnjicu uspešnog rada ove škole  mentalne aritmetike.

Škola mentalne aritmetike “Malac Genijalac” u Negotinu, jedinstvena po svom programu ne samo u Srbiji već i van njenih granica, od samog osnivanja privukla je veliki broj dece našeg grada. Škola u kojoj se nastavnici matematikom bave na drugačiji i deci zanimljiv način, donosi višestruke benefite i kod  mališana od četiri do 12 godina razvija inteligenciju, pažnju, koncentraciju, memoriju.

Kroz tri različita programa ove škole: Numikon, koji je namenjen najmlađim od četiri i pet godina, Malac Genijalac idealan za decu predškolskog uzrasta pa sve do devete godine i Super um, program na kome se stiču znanja neophodna do kraja osnovnoškolskog obrazovanja, do sada je prošlo više od 200 dece i mladih.

Svoj mali jubilej, pet godina uspešnog rada, ova škola u kojoj je znanje najvažnije i u kojoj se individualno prilazi svakom đaku, obeležila je juče na gradskom trgu, a gosti su bili prijatelji sa kojima škola sarađuje od samog početka „Moj Super raspust“.

Odzvanjao je trg pesmom i smehom uz magiju mađioničara Ivana, a mališani su uživali i u neobičnom fudbalu u velikim loptama.

Čini se da je najviše pažnje, ipak, privukla radionica hemije gde su najmlađi Negotinci bili u prilici da nauče prve lekcije o ovom školskom predmetu. Mešale su se različite supstance, izbijali vulkani, iz epruvete izlazila „ljubav“ u svojoj jarkoj crvenoj boji.

Animatori “Mog Super raspusta” su se, inače, prethodne četiri godine družili sa decom Negotina na kampu na Goču i u Lepenskom viru, pa je ovo bila prilika da se upoznaju i sa budućim učesnicima kampa i njihovim roditeljima u samom Negotinu i prikažu im tek deo zabavnih i edukativnih radionica o kojima su juče svi zajedno imali samo reči hvale.

U susret novom druženju na kraju školske godine Centar za razvojnu edukaciju „Malac Genijalac Soroban Negotin“ otvara vrata za decu koja radom i znanjem stižu do cilja.