Naslovna Društvo Škola “Branko Radičević” okupila najbolje matematičare opštine Negotin

Škola “Branko Radičević” okupila najbolje matematičare opštine Negotin

1815
0

Na opštinskom takmičenju iz matematike, održanom u subotu 24. februara u OŠ “Branko Radičević” nadmetalo se 119 učenika, a  najbrojniji su bili trećaci.

Osnovna škola „Branko Radičević“, domaćin opštinskog takmičenja iz matematike

Vasilije Trajković, učenik četvrtog razreda OŠ “Vuk Karadžić”, sa osvojenih 100 poena, poneo je epitet najuspešnijeg takmičara na proteklom opštinskom takmičenju i time zagarantovao sebi mesto na predstojećem regionalnom susretu matematačara u Boru.

Drugi najbolji rezultat ostvarila je Milica Jevremović, učenica šestog razreda OŠ “Branko Radičević” sa 90 poena, a briljirali su i učenici trećeg razreda gde čak 11 njih ima od 90 do 70 poena.

Osnovna škola „Vuk Karadžić“

U kategoriji učenika četvrtog razreda, devetoro učenika ostvarilo je rezultat od 70 do 100 poena. Prvo mesto su podelili učenici naše najstarije obrazovne ustanove “Vuk Karadžić”, Vasilije Trajković, Stefan Bogosavljević i Novak Mirković.

Drugo mesto pripalo je Nađi Dimitrijević, takođe učenici ove škole, dok je  treće mesto podelilo čak pet učenika: Andrea Savić, iz OŠ “Branko Radičević“,  Luka Bogosavljević, Nađa Stanojević i Mateja Petrović iz OŠ “Vuk Karadžić“ i Ksenija Filčić iz OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” iz Jabukovca.

U kategoriji đaka petog razreda najbolje rezulatate postigli su Jelica Živković i Mihajlo Milosavljević iz OŠ “Branko Radičević“.

Osnovna škola „Vera Radosavljević“

I šestaci su ove godine bili uspešni. Najviše poena osvojila je Milica Jevremović iz OŠ “Branko Radičević“, koja je sa 90 poena ostvarila drugi najbolji rezultat na ovogodišnjem opštinskom takmičenju. Drugi je Mihajlo Matović iz OŠ „Vuk Karadžić“ a slede Aleksa Paunović iz škole “Branko Radičević” i Nina Ergarac iz OŠ “Vuk Karadžić“.

Takmičenje je okupilo najmanje sedmaka, a najbolji među njima je Uroš Stojanović iz OŠ “Vuk Karadžić“.

U kategoriji učenika osmog razreda najviše poena osvojila je Anđela Sladojević iz OŠ “Vuk Karadžić“ i Miloš Tomić iz OŠ “Branko Radičević“.

Konačna odluka o broju poena za učešće na regionalnom takmičenju matematičara, koje će biti održano 25.marta u OŠ “Sveti Sava“ u Boru, biće doneta ovih dana.

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ u Jabukovcu

Prvo iskustvo sa matematičkim takmičenjem  đaci stiču u trećem razredu, pa je i ova kategorija učesnika najbrojnija. Ove godine ih je bilo 30.

Najuspešniji među njima: Jovan Milošević i Lana Jovanović iz  OŠ “Branko Radičević“  kao i Ljubica Lazić  iz OŠ „Vera Radosavljević“ koji su imali su po 90 poena, Bogdan Jovanović, iz škole „Branko Radičević“ 85,  Milica Rajić iz škole “Vuk Karadžić” 80, a Novak Vatović iz škole “Vera Radosavljević” 74.

Odlične rezulate pokazali su i Teodora Trokanović, Aleksa Živadinović i Teodor Pršo iz OŠ “Branko Radičević”, Predrag Rangelov iz OŠ “Vuk Karadžić“, kao i Boško Pavlović  iz OŠ “Vera Radosavljević“.

Za takmičenja iz matematike učenici se pripremaju od prevog razreda. Sa ovogodišnjim  najboljim takmičarima pripreme su radili učitelji: Dragana Aleksić, Borka Opaterni, Branislava Bogdanović, Tatijana Trailović, Branka Gagić, Suzana Kostić, Snežana Trampa, Miroslava Radić, Slađana Paunović,Vesna Anđelović, Violeta Lazić, kao i nastavnici  Predrag Pericić, Liljana Nenkov, Milena Janjić i Vladica Bulatović.