Naslovna Društvo Škola “Branko Radičević” nagradila najuspešnije

Škola “Branko Radičević” nagradila najuspešnije

800
0

Osnovna škola „Branko Radičević“ u okviru programa obeležavanja 35. godišnjice svog postojanja promovisala je 25.broj školskog lista „Uranak“. Tom prilikom najboljim učesnicima literarnih i likovnih konkursa uručene su nagrade.

Promocija 25.broja školskog lista „Uranak“

Teodora Dimiresković, učenica Osnovne škole „Vuk Karadžić“ osvojila je prvu nagradu na likovnom konkursu, koji je povodom svog 35.rođendana raspisala OŠ „Branko Radičević“. Druga nagrada pripala je Anastasiji Kožicić iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Jabukovcu, a treća Sofiji Trujkić iz škole domaćina.

Pohvaljeni su: Nataša Stevanović iz OŠ „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici, Ena Istatkov iz škole „Vuk Karadžić“, Milica Stanković iz škole „Vera Radosavljević“, kao i Anđelija Janjić, Željka Jocić i Anđela Stojanović iz škole „Branko Radičević“.

Teodora Dimireskovi

Prvu nagradu na literarnom konkursu iz srpskog jezika u kategoriji mlađeg uzrasta osvojili su Andrija Lazarević, učenik OŠ „Branko Radičević“ i Aleksandar Gudžuganović iz škole „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici, drugu Mia Gerginović iz škole „Vera Radosavljević“, a treću Filip Stojisavljević iz OŠ „Vuk Karadžić“ i Anđela Dimitrijević iz područnog odeljenja u Mihajlovcu dušanovačke OŠ „Pavle Ilić Veljko“. Pohvaljen je Antonio Bojović iz OŠ „Branko Radičević“.

Marko Uruković

Na literarnom konkursu iz srpskog jezika u kategoriji učenika starijeg uzrasta prvoplasirani su Jovan Ristić iz OŠ „12.septembar“ i Marko Uruković iz OŠ „Branko Radičević“. Drugo mesto osvojili su Anastasia Čobotić iz OŠ „Vuk Karadžić“ i Manujel Mladenović iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Jabukovcu, a treće Veljko Janković iz škole „Vera Radosavljević“ i Anđela Morarević iz OŠ „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici.

Pohvaljeni su: Stefan Tomić iz OŠ „Branko Radičević“, Aleksandar Davidović iz područnog odeljenja prahovske OŠ „Pavle Ilić Veljko“ u Radujevcu i Ilija Karanović iz OŠ „Vuk Karadžić“.

Pavle Jokanović

Marija Duškić i Pavle Jokanović iz OŠ „Branko Radičević“ pobednici su literarnog konkursa iz engleskog jezika. Drugoplasirane su Aneta Janković i Katarina Afremović iz OŠ „Vera Radosavljević“, dok je treća nagrada pripala Pavlu Pucareviću i Marku Pucareviću iz škole Branko Radičević“, a pohvala Milici Stojimenović iz škole „Vera Radosavljević“.

Vladan Kumrić iz škole „Branko Radičević“ osvojio je prvu nagradu na literatnom konkursu iz nemačkog jezika, Laura Janković iz škole u Kobišnici drugu, a Anđelina Kazimirović iz škole u Jabukovcu treću nagradu.

Konstantin Janjić

Nagrađeni su i najbolji na manifestaciji „Brankova paleta“  na temu „Prostor i perspektiva“: Sava Ranđelović iz OŠ „Branko Radičević“ prvom nagradom, Helena Mihajlović iz škole „Vuk Karadžić“ drugom i Konstantin Janjić iz škole domaćina trećom nagradom.

Pohvaljeni su: Nataša Karalić iz OŠ „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu, Tijana Barbulović iz Jabukovca, Tamara Aleksandrović iz škole „Vera Radosavljević“, Teodora Konstandinović iz OŠ „Branislav Nušić“ u Urovici i Stefan Vojinović iz Radujevca.

Učenici OŠ „Branko Radičević“ bili su najuspešniji na konkursu za najbolju digitalnu fotografiju. Prvi je Mladen Dulkanović, drugi Marko Ašanin, a treća Aleksandra Milošević. Pohvaljen je Jovan Ristić iz OŠ „12.septembar“.

Osnovna škola „Branko Radičević“ nagradila je i svoje najuspešnije takmičare iz brojnih predmeta i sportskih disciplina. Od prošlog do ovog Dana škole učenici su u pojedinačnoj konkurenciji osvojili 185 nagrada i pohvala, a na ekipnim takmičenjima 16.