Naslovna Društvo Škola „Branko Radičević“ gradu na dar

Škola „Branko Radičević“ gradu na dar

1059
0

Danas su u okviru Majskih svečanosti svoj muzičko-dramski program, na gradskom trgu, prikazali učenici i nastavnici OŠ „Branko Radičević“ podsećajući Negotince na četiri decenije postojanja i rada ove vaspitno-obrazovne ustanove.

Orio se danas u podne gradski trg pesmom, igrom i muzikom uz šarenilo kostima i nošnji učenika Osnovne škole „Branko Radičević“ koji su svojim sugrađanima poklonili muzičko-dramski program posvećen 40. rođendanu ove vaspitno-obrazovne ustanove.

Na sceni su se smenjivali učenici od prvog do osmog razreda ali i oni koji odavno nisu više u školskim klupama. Tim učiteljica i nastavnika potrudio se da Negotincima dočaraju školski život nove generacije đaka, ali i podsete na đačke dane iz prošlog veka.

„Negotin je poznat po muzici, vinu, prirodnim lepotama, slavnim ličnostima Mokranjcu, Hajduk Veljku, toliko je pametnih glava Negotin izrodio. Mi to vidimo po mnogobrojnim nagradama na različitim takmičenjima u svim školama. Da je tako pokazala je i naša ideja da smo mi ove godine pozvali 70 naših bivših đaka da se podsete svojih školskih dana u školi „Branko Radičević“, koji žive svuda po svetu i bave se različitim zanimanjima. Oni nisu želeli da svoje karijere stave u prvi plan nego su upravo pričali o svom detinjstvu. Pamet Negotina treba da bude brend kojim ćemo se ponositi“, ističe Ema Milošević Anđelić, jedan od ovogodišnjih dobitnika Majske nagrade.

„Ja sam se iznenadila, jer je to bilo neočekivano, jer su to uradili bivši solisti a da ja nisam to mnogo znala, niti sam verovala da će te nagrade i biti i zato mi je još i draže. Kada sam dobila poziv za svečani sednicu bili sam ponosna jer je to nagrada svoj ovoj deci. Škola slavi 40 godina postojanja i rada, ja 38 godina već predajem to je zaista mnogo generacija dece koje su prošle kroz ovaj hor“, rekla je Ema Milošević Anđelić nakon nastupa na gradskom trgu u okviru Majskih svečanosti ističući da upravo hor, folklor i slobodne aktivnosti u školama treba da okupe decu i da to budu obavezne aktivnosti, jer nam je to upravo i pokazala trenutna situacija nakon velike tragedije koja se dogodila u Srbiji, da deci nedostaje organizovano slobodno vreme.


Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Negotin. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.