Naslovna Društvo Sjajni rezultati negotinskih gudača na takmičenjima

Sjajni rezultati negotinskih gudača na takmičenjima

580
0

Leonida Mitrović i sestre Kovač, Hana i Klea trijumfovale su na republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije, kao i na međunarodnom onlajn takmičenju gudača „Stevan Mokranjac“.

Mirjana Novaković i Vesna Garabantin sa svojim učenicama Kleom Kovač, Leonidom Mitrović i Hanom Kovač

Hana Kovač, učenica prvog razreda negotinske osnovne muzičke škole “Stevan Mokranjac” na odseku violončela u klasi Vesne Garabantin osvojila je nedavno na republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije u Beogradu, uz klavirsku saradnju Danila Perkovića, prvu nagradu sa 99,25 poena u pretkategoriji.

Ova talentovana mlada Negotinka osvojila je i maksimalnih 100 poena na Međunarodnom online takmičenju „Stevan Mokranjac“ koje je ovog vikenda održano u organizaciji negotinske umetničke škole, a koje je okupilo 65 takmičara iz Srbije i Slovenije.

Klea i Hana Kovač

“Hani je takmičenje u Beogradu bilo prvo na kojem je nastupila i mogu da kažem da, iako smo spremni došli na takmičenje koje okuplja najbolje učenike iz cele Srbije, bili smo iznenađeni rezultatom. S obzirom na okolnosti kakve jesu ovo takmičenje je bilo izazov za našu decu jer nemaju baš puno prilika u poslednje vreme da nastupaju uživo”, kaže Vesna Garabantin, profesor violončela.

I mlade violinistkinje Klea Kovač, učenica drugog razreda i Leonida Mitrović, učenica četvrtog razreda osnovne muzičke škole “Stevan Mokranjac” u Negotinu u klasi Mirjane Novaković i uz klavirsku saradnju Predraga Grujića osvojile su vredna priznanja na oba ova takmičenja.

Leonida Mitrović

Na međunarodnom takmičenju gudača Leonida je sa 97 poena osvojila prvu nagradu u svojoj kategoriji, a na republičkom je sa 76,60 poena dobila treću nagradu. Klea je na međunarodnom takmičenju bila prva sa 93 poena, a na republičkom treća sa 80.

“Leonida, koja se takmiči i na violini i na gitari je probila led pretprošle godine na “Virtuozu” kada je osvojila 100 poena. Republičko takmičenje u Beogradu spada u naša najeminentnija takmičenja, uz veliku konkurenciju i ozbiljno žiriranje. Zadovoljna sam rezultatima koje su Leonida i Klea osvojile jer nam je to podstrek za dalja takmičenja”, kaže Mirjana Novaković, profesor violine u negotinskoj Umetničkoj školi “Stevan Mokranjac”.