Naslovna Sport Sjajni rezultati negotinskih gimnastičarki na takmičenjima

Sjajni rezultati negotinskih gimnastičarki na takmičenjima

528
0

Pionirske selekcije Gimnastičkog kluba “Hajduk Veljko” okitile su se ovog vikenda srebrom i bronzom. Anamarija Živković osvojila je bronzu na Prvenstvu Srbije u B programu, a Marta Đurković zlato na takmičenju regiona u C programu.

Anamarija Živković, takmičarka Gimnastičkog kluba “Hajduk Veljko” osvojila je u nedelju u Kostolcu, na Prvenstvu države u B programu, treće mesto u pojedinačnom višeboju, čime je negotinski klub opravdao i očekivanja nadležnih, s obzirom na renome koji uživa i rezultate na takmičenjima poslednjih godina.

Sjajan rezultat Anemarije Živković, smatraju u klubu, samo je motiv više za jača takmičenja koja ovu mladu gimnastičarku očekuju u narednom periodu.

Foto: GK „Hajduk Veljko“

U Pionirskoj ligi Gimnastičkog saveza Jugoistočne Srbije negotinske gimnastičarke, članice GK “Hajduk Veljko”, pod mentorskim vođstvom Ane Ranđelović i Milana Stankovića, ostvarile su ovog vikenda fantastične rezultate. Druga selekcija tima u sastavu: Nađa Milivojević, Sara Pršo i Teodora Trokanović osvojile su drugo mesto i srebrnu medalju.

Foto: GK „Hajduk Veljko“

Njihove mlađe drugarice iz prve selekcije, Anja Milivojević, Lena Roškić, Lana Marjanović, Mia Popović, Helena Kovačević i Sara Antić treće mesto i bronzanu medalju. Na ovom takmičenju, dostignuća negotinskog Gimnastičkog kluba predstavilo je devet takmičarki.

U Pirotu, na takmičenju regiona u C programu Marta Đurković je ponovo zablistala, prestavivši se u najboljem svetlu, pa ni rezultati – zlato i prvo mesto nisu izostali.

“Visoko prvo mesto Martu vodi u jači program i jača nadmetanja u narednom periodu”, kažu u Gimnastičkom klubu “Hajduk Veljko”.

Na istom takmičenju, u veoma jakoj konkurenciji, najmlađe pionirke: Mina Strainović, Lena Stojanović, Lana Đorđević, Dunja Pejić i Dunja Milosavljević zauzele su sedmo mesto.

Od starijih pionirki, u pojedinačnoj konkurenciji, nadmetale su se Marija Stefanović, Nađa Pančić i Marta Đurković.