Naslovna Sport Sjajni rezultati Negotinaca na međunarodnoj brdskoj trci Halovo 2020.

Sjajni rezultati Negotinaca na međunarodnoj brdskoj trci Halovo 2020.

1828
0

U izuzetno jakoj konkurenciji na međunarodnoj brdskoj trci Halovo u Zaječaru negotinski vozači, članovi Automobilskog sportskog kluba „Hajduk Veljko“ zabeležili su sjajne rezultate.

Na Halovskom brdu, na izuzetno zahtevnoj i teškoj stazi dužine 2.280 metara nadmetalo se čak 57 vozača u osam klasa, pa se rezultat maltene do poslednjeg metra staze nije znao.

U klasi 1 Marko Mitić, član ASK „Hajduk Veljko“ iz Negotina na cilj je stigao kao treći vozeći jugo 55, a Nenad Stanojević sa svojom hondom civic osvojio je u klasi 5 vicešampionsku titulu.

U istoj klasi naš Srđan Đorđević, nastupajući za ASU AS Zaječar stigao je četvrti. Drugo mesto i vicešampionsku titulu osvojio je u klasi 6 i Igor Morarević.

Vladimir Đurić sa hondom type R u klasi 6 je, nažalost imao peh u prvoj vožnji pa trku nije završio, ali je u klasi 8 Dragan Giga Balačikić osvojio drugo mesto. Balačikiću je pripalo i treće mesto u generalnom plasmanu.

Brdska trka Halovo Zaječar u organizaciji ASU AS Zaječar, pod pokroviteljstvom Grada Zaječara, Sportskog saveza grada Zaječara i uz podršku G.A.G.A Motorsa, bodovala se, inače, za šampionat Srbije, Centralno evropsku zonu i međuzonsko prvenstvo.