Naslovna Sport Sjajna ideja FK „Hajduk Veljko“: Čas fizičkog na stadionu za najmlađe Negotince

Sjajna ideja FK „Hajduk Veljko“: Čas fizičkog na stadionu za najmlađe Negotince

476
0

Fudbalski klub „Hajduk Veljko“ koji naredne godine obeležava stogodišnjicu svog postojanja, organizovao je za mališane Predškolske ustanove „Pčelica“, čas fizičke kulture na stadionu.

Oko 130 mališana starijih vaspitno obrazovnih i pripremnih grupa Predškolske ustanove „Pčelica“ učestvovalo je u svojevrsnim sportskim igrama na gradskom stadionu, na kojem vredno treniraju fudbaleri „Hajduk Veljka“, kluba osnovanog 1919.godine.

Bratislav Ninić, Miloš Sokolović, Milivoje Šonić, Novica Barbulović i Dejan Živadinović, treneri našeg zonaša, poveli su mališane u obilazak stadiona, ali im pokazali i kako sport može da bude, pre svega, zabavan, kroz vežbe zagrevanja, igre poligona, trčanje i druge motoričke vežbe.

„Bio je ovo jedan otvoreni čas fizičkog vaspitanja, da tako kažemo, jer nam je cilj da deci od malih nogu ukažemo na značaj bavljenja sportom, ali i da, naravno, decu od malih nogu usmerimo na neki sport. Fudbalski klub „Hajduk Veljko“ je klub sa tradicijom, koji je iznedrio veliki broj igrača i cilj je da i neko od ove dece, jednog dana postane vrhunski sportista“, kaže Miloš Sokolović, trener najmlađih „Hajduk Veljkovih“ fudbalera.

Deca ovog uzrasta, ističu u FK „Hajduk Veljko“ predstavljaju dobru osnovu za kasnije takmičarske kategorije pionira i kadeta.

„Animiramo decu rođenu od 2011. do 2013.godine da ih polako pripremamo za kasnija takmičenja, ali i da ih usmerimo na zdrave načine života “, ističe Sokolović.