Naslovna Sport Sjajna ideja FK „Hajduk Veljko“: Čas fizičkog na stadionu za najmlađe Negotince

Sjajna ideja FK „Hajduk Veljko“: Čas fizičkog na stadionu za najmlađe Negotince

330
0

Fudbalski klub „Hajduk Veljko“ koji naredne godine obeležava stogodišnjicu svog postojanja, organizovao je za mališane Predškolske ustanove „Pčelica“, čas fizičke kulture na stadionu.

Oko 130 mališana starijih vaspitno obrazovnih i pripremnih grupa Predškolske ustanove „Pčelica“ učestvovalo je u svojevrsnim sportskim igrama na gradskom stadionu, na kojem vredno treniraju fudbaleri „Hajduk Veljka“, kluba osnovanog 1919.godine.

Bratislav Ninić, Miloš Sokolović, Milivoje Šonić, Novica Barbulović i Dejan Živadinović, treneri našeg zonaša, poveli su mališane u obilazak stadiona, ali im pokazali i kako sport može da bude, pre svega, zabavan, kroz vežbe zagrevanja, igre poligona, trčanje i druge motoričke vežbe.

„Bio je ovo jedan otvoreni čas fizičkog vaspitanja, da tako kažemo, jer nam je cilj da deci od malih nogu ukažemo na značaj bavljenja sportom, ali i da, naravno, decu od malih nogu usmerimo na neki sport. Fudbalski klub „Hajduk Veljko“ je klub sa tradicijom, koji je iznedrio veliki broj igrača i cilj je da i neko od ove dece, jednog dana postane vrhunski sportista“, kaže Miloš Sokolović, trener najmlađih „Hajduk Veljkovih“ fudbalera.

Deca ovog uzrasta, ističu u FK „Hajduk Veljko“ predstavljaju dobru osnovu za kasnije takmičarske kategorije pionira i kadeta.

„Animiramo decu rođenu od 2011. do 2013.godine da ih polako pripremamo za kasnija takmičenja, ali i da ih usmerimo na zdrave načine života “, ističe Sokolović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.