Naslovna Društvo Sjajan uspeh učenika OŠ „Vera Radosavljević“ na likovnim smotrama

Sjajan uspeh učenika OŠ „Vera Radosavljević“ na likovnim smotrama

447
0

Učenici Osnovne škole „Vera Radosavljević“ osvojili su vredna priznanja na tri likovne smotre koje su organizovane u Srbiji i državama u okruženju.

Neki od nagrađenih radova učenika OŠ „Vera Radosavljević“

Učenici Osnovne škole „Vera Radosavljević“ su i ove jeseni imali uspešan nastup na likovnim konkursima sa kojih su doneli nagrade i diplome za svoj rad.

Peti Međunarodni festival dečijeg stripa „Igre za djecu u stripu“ čiji je organizator Udruga ljubitelja stripova “StripOs” iz Osijeka okupio je 98 osnovnih škola iz pet zemalja. Među 48 nagrađenih radova je i strip naše mlade Negotinke Vanje Đorđević, učenice sedmog razreda iz Osnovne škole „Vera Radosavljević“.

Ova mlada buduća umetnica bila je uspešna i na trećem Festivalu dečijeg stvralaštva „Umetnik iz školske klupe“, čiji je organizator Ministarstvo kulture informisanja Republike Srbije i grad Leskovac. Vanja Đorđević  je pohvaljena za svoj rad i na likovnom konkursu „Na krilima sreće“.

Nagrađeni strip Vanje Đorđević

Obrazovno – kreativni centar RESTART iz Velike Plane i ove godine otvorio je konkurs Mini restART 2021. “Daj mi krila jedan krug“ u dve kategorije: Nacionalni dečiji literarni konkurs kratke priče i Međunarodni dečiji likovni konkurs malog formata. Učenici Osnovne škole „Vera Radosvaljević“ učestvovali su na ovom likovnom konkursu u dve uzrasne kategorije.

U kategoriji od osam do deset godina  diplome su dobili: Luna Đurđina Dobrić, Jana Živić i Luka Simić, učenici petog razreda. Stariji osnovci, uzrasta od 11 do 14 godina: Boško Pavlović, učenik sedmog razreda i Miodrag Krstić i Manuela Novaković, učenici osmog razreda su, takođe, za svoje radove na ovom likovnom konkursu dobili diplome.

Čestitamo učenicima i Sanji Radosavljević, nastavnici likovne kulture.