Naslovna Društvo Sjajan uspeh negotinskih gitarista na “Zlatnoj noti”

Sjajan uspeh negotinskih gitarista na “Zlatnoj noti”

476
0

Na 14. Međunarodnom festivalu gitare “Zlatna nota” u Donjem Milanovcu, negotinski gitaristi osvojili su titulu laureata, pet prvih nagrada, osam drugih i jednu treću nagradu.

Klase gitare Ane i Dragana Daneskovića i Petra Jovanovića bile su i više nego uspešne na 14. Međunarodnom festivalu gitare “Zlatna nota” u Donjem Milanovcu na kojem je učestvovalo 105 takmičara iz Srbije i Rumunije.

Leonida Mitrović, učenica trećeg razreda osvojila je u drugoj kategoriji titulu laureata sa 98 poena.

Prvu nagradu osvojili su: Mihajlo Davidović, učenik drugog razreda srednje muzičke škole sa 97 poena, Mateja Vojvodanović, učenik četvrtog razreda osnovne muzičke škole sa 92 poena, Jana Stošić, učenica drugog razreda osnovne muzičke škole ss 91,2 poena, kao i prvaci Marija Danesković (94,2) i Staša Vojnović (93,8).

Druga nagrada pripala je srednjoškolcu Nikoli Antonijeviću, učeniku drugog razreda sa 87 poena, ali i osnovcima: Luki Vujiću, učeniku četvrtog razreda (89 poena) i Lazaru Dejanoviću, učeniku petog razreda (88). Drugu nagradu su osvojili i učenici drugog razreda osnovne muzičke škole: Bogdan Jovanović (86,5), Filip Ilić (86) i Anastasija Adamović (83), kao i učenici prvog razreda: Darija Spnulović (87) i Andrej Stanković (85,5).

U okviru prve kategorije takmičara, Uroš Ninić, učenik drugog razreda osnovne muzičke škole osvojio je treću nagradu sa 77 poena.

“Zlatna nota” je, inače, tokom 14 godina koliko se ovo takmičenje održava okupila više od 1.000 učesnika i spada u deset najboljih i najposećenijih festivala regiona i šire.

Ovogodišnja selekcija okupila je najtalentovanije učenika odseka gitare iz muzičkih škola iz Majdanpeka, Aleksinca, Knjaževca, Zaječara, Negotina Niša, Požarevca, MŠ “Davorin Jenko” i MŠ “Vatroslav Lisinski”, iz Beograda, Umetničke škole u Turn Severinu u Rumuniji i Škole gitare iz Bora.