Naslovna Društvo Sjajan uspeh negotinskih gitarista na Festivalu “Zlatna nota“

Sjajan uspeh negotinskih gitarista na Festivalu “Zlatna nota“

468
0

Učenici Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ iz klasa gitare Ane i Dragana Daneskovića osvojili su na 15. Međunarodnom festivalu gitare „Zlatna nota“ u Donjem Milanovcu 10 prvih, dve druge i tri treće nagrade.

Posle dvogodišnje pauze Festival gitare „Zlatna nota“ okupio je više od 60 učenika muzičkih škola iz Beograda, Požarevca,Užica, Aleksinca, a nastupili su i učenici muzičkih škola iz Negotina, Majdanpeka i Zaječara, kao i Škole gitare Centra za kulturu grada Bora.

Učenici negotinske Umetničke škole “Stevan Mokranjac” ostvarili su zapažene rezultate pa su tako u prvoj kategoriji prvu nagradu osvojili: Vuk Perović, učenik prvog razreda i Dušan Mitrović, učenik drugog razreda.

U drugoj kategoriji prvu nagradu osvojili su: Lena Brzulović i Marija Danesković, učenice trećeg razreda, dok je u trećoj prva nagrada pripala Anji Karalić, učenici četvrtog razreda.

U četvrtoj kategoriji prvu nagradu osvojili su: Bogdan Jovanović, Jana Stošić, Leonida Mitrović i Uroš Ninić, učenici petog razreda osnovne muzičke škole, a u petoj kategoriji Novak Vatović, učenik šestog razreda.

Drugu nagradu osvojili su Anastasija Adamović, učenica petog razreda osnovne muzičke škole i Mateja Vojvodanović, učenik prvog razreda negotinske srednje muzičke škole, dok je treća nagrada pripala Božidaru Đakoviću iz prvog osnovne i Aleksi Raduloviću i Urošu Iliću iz trećeg razreda osnovne muzičke škole.

Odlukom žirija koji je predvodio profesor Boško Radojković, direktor Guitar art festivala glavne nagrade osvojili su: Danilo Savić iz Požarevca koji je na dar dobio električnu i Leonida Mitrović iz Negotina kojoj je pripala klasična gitara.

Organizatori i ovog, jubilarnog 15. Festivala bili su Centar za kulturu Donji Milanovac i Asocijacija gitarista istočne Srbije iz Donjeg Milanovca.