Naslovna Sport Sjajan uspeh negotinskih gimnastičarki

Sjajan uspeh negotinskih gimnastičarki

1123
0

Druga selekcija GK “Hajduk Veljko” iz Negotina i gimnastičarka Iskra Tilić plasirali su se za finalno državno takmičenje koje će 18. novembra biti održano u Kostolcu.

Na takmičenju drugog kola Pionirske gimnastičke lige Gimnastičkog saveza jugoistočne Srbije u Kruševcu boje negotinskog Gimnastičkog kluba “Hajduk Veljko” branilo je devet devojčica u dve uzrasne kategorije, pod mentorskim vođstvom Ane Ranđelović i Marka Petrovića.

U kategoriji prve selekcije, takmičarke do 7 i 8 godina starosti, nastupile su Iskra Tolić, Ana Jovanović, Mila Vasić i Alina Adamov, koje su popravile svoj skor u odnosu na prošlo takmičenje i osvojile ekipno drugo mesto odmah iza GK „Niš“ iz Niša.

Kao najbolje pojedinke istakle su se Iskra Tolić, koja je bila četvrta i  i Ana Jovanović kao peta u pojedinačnoj konkurenciji u prvoj selekciji.

U kategoriji druge selekcije, takmičarke od 9 i 10 godina, nastupile su Sara Antić, Sofija Dinkić, Anđela Blagojević, Maša Marinović i Tea Pacić, koje su takođe došle do podijuma osvajanjem drugog mesta iza GK „Niš“ iz Niša.

Finalno državno takmičenje biće održano 18. novembra u Kostolcu gde će odmeravati snage šest najboljih ekipa u Srbiji, a plasman za ovo takmičenje izborila je negotinska druga selekcija kao drugoplasirana ekipa sa regiona, kao i naša najbolja pojedinka kluba Iskra Tolić na spravama.