Naslovna Sport Sjajan uspeh negotinskih gimnastičarki u Kruševcu

Sjajan uspeh negotinskih gimnastičarki u Kruševcu

626
0

Gimnastički klub „Hajduk Veljko“ ovog vikenda uspešno su predstavile i klub i Negotin u Kruševcu i Kostolcu.

Devetočlana ekipa Gimnastičkog kluba „Hajduk Veljko“ u prvom kolu Pionirske lige, koje je održano u Kruševcu, takmičila se u dve kategorije pionirki. Marljiv rad i uporni treninzi urodili su plodom, pa su mlađe članice prve selekcije GK „Hajduk Veljko“ i veoma jakoj konkurenciji osvojile srebrnu medalju.

Ekipa u sastavu: Tea Pacić, Anđela Blagojević, Sofija Dinkić i debitantkinja Iskra Tolić osvojivši srebro kao drugoplasirana ekipa u toj kategoriji stekla je dobru poziciju za jača takmičenja krajem godine.

U kategoriji starijih, u drugoj selekciji ekipa negotinskog Gimnastičkog kluba, koja je nastupila u sastavu: Mia Popović, Lena Aritonović, Lena Roškić, Maša Marinović i Sara Antić osvojila je bronzanu medalju.

“Lep rezultat za Negotin i za pionirke našeg kluba. Najviše uspeha u pojedinačnoj konkurenciji imala je Anđela Blagojević koja je zauzela visoko četvrto mesto što je zaista sjajan i značajan rezultat za mladu nadu gimnastičkog sporta”, ponosna je Ana Ranđelović, osnivač i trener GK “Hajduk Veljko”.

I na Državnom prvenstvu B programa koje okuplja takmičare iz cele Srbije, a koje je u nedelju održano u Kostolcu, negotinski klub su predstavljale u pojedinačnoj konkurenciji dve takmičarke. Prvi put na ovako takmičenju, pionirki Anji Milivojević, pomoglo je dsa suzbije tremu i odradi korektno svoj nastup i to u novom programu.Starija i iskusnija takmičarka, Nađa Milivojević koja se posle duže pauze i povrede ponovo vratila  takmičenjima jačeg ranga imala je zapažen nastup u konkurenciji kadetkinja na nekim spravama, ali nedovoljno za medalju.

“Ovo je bila sjajno iskustvo za nas. To su takmičarke na koje zaista treba računati i verovatno vreme za jače pozicije već na narednim takmičenjima, dolazi za njih”, dodaje Ana Ranđelović.