Naslovna Sport Sjajan uspeh negotinskih gimnastičarki na takmičenju u Kostolcu

Sjajan uspeh negotinskih gimnastičarki na takmičenju u Kostolcu

619
0

Negotinske gimnastičarke ostvarile su fantastičan uspeh na takmičenju prvog kola regiona Pionirske lige Srbije.

Selekcije 2013/2014. i 2011/2012. na takmičenju u Kostolcu; Foto: GK “Hajduk Veljko”

Članice Gimnastičkog kluba “Hajduk Veljko”, selekcija 2013/2014. osvojile su drugo mesto i srebrnu medalju u okviru takmičenja prvog kola regiona Pionirske lige Srbije za devojčice koje je ove subote održano u Kostolcu.

Debitantkinje Tea Pacić, Anđela Blagojević, Sofija Dinkić, kao i Maša Marinović i Sara Antić oduševile su sportske znalce u Kostolcu koji im je za prikazani program dodelio srebrnu medalju. U klubu ne kriju zadovoljstvo da su na ovakvom takmičenju osvojili visoko priznanje, s obzirom da su u svet takmičenja po prvi put uveli još tri svoje mlade nade.

“Ponosni smo na najmlađe članice kluba koje su kao debitantkinje na ovom takmičenju pokazale izuzetnu spremnost i želju da se bore za visoki plasman što je i rezultiralo dobrim rezultatom. Za mnoge od njih je ovo bio izazov i susret sa novim stvarima, novom salom, novim elementima, ali i divno iskustvo i podstrek za još boljim uspesima”, kaže trener Ana Ranđelović, idejni tvorac ovog najmlađeg negotinskog sportskog kolektiva koji je za kratko vreme osvojio brojna priznanja.

SREBRNE: Tea Pacić, Anđela Blagojević, Sofija Dinkić,, Maša Marinović i Sara Antić; Foto: GK “Hajduk Veljko”

Nešto starije članice GK “Hajduk Veljko”, predstavnice druge selekcije 2011/2012. bile su u ukupnom plasmanu četvrte.

Lena Aritonović, Lena Roškić, Mia Popović, Helena Kovačević i Anja Milivojević i pored nedovoljnog broja treninga zbog dobro poznatih okolnosti vezanih za svetsku pandemiju virusa korona, ovoga puta nisu pokazale svoj puni potencijal, ali jesu želju da već na narednom takmičenju opravdaju epitet mladih nada negotinske gimnastike.

“Mali broj treninga zbog epidemiološke situacije nije nam omogućio da se navežbaju svi potrebni elementi, a s obzirom da ovaj program takmičenja zahteva veću ozbiljnost, jaku motivisanost i dobru uvežbanost, naše takmičarke ovoga puta nisu uspele da se domognu nešto boljeg rezultata. Nadamo se boljim uslovima, kontinuitetu u radu i da će se već na jesen pokazati u pravom svetlu. Verujemo u naše devojčice i sigurni smo da prave stvari tek dolaze”, dodaje Ana Ranđelović.