Naslovna Društvo Sjajan uspeh kladovskih mladih trubača na republičkom takmičenju

Sjajan uspeh kladovskih mladih trubača na republičkom takmičenju

402
0

Učenici odseka trube Osnovne muzičke škole „Konstantin Babić“ u Kladovu, Nemanja Najdanović i Leonardo Krstić osvojili su na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije prvu nagradu.

Nemanja Najdanović i Leonardo Krstić sa korepetitorom Milošem Pančićem i profesorom trube Predragom Tasićem

Nemanja Najdanović prvo mesto osvojio je u pretkategoriji Republičkog takmičenja muzičkih i baletskih škola Srbije, koje je održano u Beogradu u Muzičkoj školi „Vladimir Đorđević“, sa čak 97,67 poena.

Stručni žiri ovog prestižnog festivala visokim ocenama ocenio je i nastup Leonarda Krstića, kome je u ukupnom plasmanu pripala prva nagrada sa 95,77 poena.

Obojicu talentovanih mladih trubača iz klase Predraga Tasića, profesora trube u OMŠ „Konstantin Babić“ u Kladovu i Umetničkoj školi „Stevan Mokranjac“ u Negotinu, pratio je na klaviru korepetitor Miloš Pančić.

„Ovo je veliki uspeh i izuzetno sam zadovoljan nastupom mojih učenika. Drago mi je što su imali dovoljno snage i koncentracije da u datom momentu daju ono najbolje od sebe. Ove godine bilo je jako puno takmičara i moglo se čuti zaista mnogo odličnih izvođenja i to je svakako dodatan razlog da budemo zadovoljni i ponosni. Trudićemo se da i u narednom periodu nastavimo da ostvarujemo ovakve rezultate”, kaže profesor trube Predrag Tasić, mentor nagrađenih kladovskih virtuoza na trubi.