Naslovna Kultura Sjajan nastup ekipa iz istočne Srbije na evrovizijskom spektaklu „Srbija u ritmu...

Sjajan nastup ekipa iz istočne Srbije na evrovizijskom spektaklu „Srbija u ritmu Evrope“

4019
0

U Zrenjaninu je sinoć održana manifestacija „Srbija u ritmu Evrope“ na kojoj su najveće evrovizijske hitove predstavili predstavnici 23 grada i opštine, među kojima i Negotin, Boljevac, Sokobanja i Kladovo. Titula pobednika otišla u Kikindu.

Predstavnice Negotina; Foto: TV Prva, printscreen

Maria Paskulović uz pratnju Nađe Milivojević i Marte Đurković predstavila se sinoć evrovizijskim hitom kojim je Danska trijumfovala 2013. godine. Negotinske predstavnice briljirale su na sceni sjajnim nastupom i odličnom koreografijom oduševivši publiku.

„Utisci su sjajni. Zahvaljujemo se organizatorima „Ritma Evrope“ i celokupnoj ekipi koja je radila sa decom. Takođe, zahvaljujemo se na ukazanoj prilici da Negotin bude deo jednog ovakvog festivala, kao i opštini Negotin na podršci i svima koji su bili uz nas. Naše učesnice su bile odlične, a takođe i svi ostali takmičari. Svako je bio zanimljiv na svoj način. Stekle su jedno novo iskustvo, upoznale mnogo novih drugara iz različitih delova naše zemlje“, kaže za NG Portal Ana Barać, koordinatorka „Ritma Evrope“ za opštinu Negotin.

Na ovom takmičenju na kojem se pobednik bira sabiranjem SMS glasova, glasova žirija gradova učesnika i glasova stručnog žirija, učestvovale su i predstavnice opština Kladovo, Sokobanja i Boljevac, koje su takođe imale sjajne nastupe i plasirale se u prvih 15 ekipa.

Predstavnice Kladova: Ivana Boldorac, učenica negotinske Umetničke škole “Stevan Mokranjac” uz podršku plesačica Lune Belonić i Nine Joković osvojile su osmo mesto, Sokobanjke Justina i Simona Jakšić i Magdalena Žugić deveto, Negotinke Maria Paskulović, Nađa Milivojević i Marta Đurković 11. a Boljevčanka Maša Smiljković sa plesačicama Kristinom Lukić i Lejlom Mašović 14. mesto.

Predstavnice Кikinde pobednice su televizijskog dečjeg muzičkog takmičenja „Srbija u ritmu Evrope“ pesmom “La La Love” koju je na Evroviziji 2012. izvela ekipa Kipra, u koji će pobednice otputovati naredne godine. Na internacionalnom takmičenju “Ritam Evrope“ u Severnoj Makedoniji otputovaće osim Kikinde i predstavnice Apatina, Topole, Požarevca i Novog Sada.