Naslovna Društvo “Sigurne staze” pokrenule inicijativu za saobraćajno i urbanističko uređenje zona škola na...

“Sigurne staze” pokrenule inicijativu za saobraćajno i urbanističko uređenje zona škola na teritoriji grada Bora

242
0

Strukovno udruženje za bezbednost saobraćaja i saobraćajno i urbanističko planiranje „Sigurne staze” iz Bora u sklopu projekta “Staze urbane mobilnosti na teritoriji grada Bora“ pokrenulo je inicijativu za saobraćajno i urbanističko uređenje zona škola na teritoriji grada Bora.

Inicijativu za saobraćajno i urbanističko uređenje zona škola na teritoriji grada Bora Udrućenje “Sigurne staze” uputilo je Aleksandru Milikiću, gradonačelniku Bora, Odeljenju za privredu i društvene delatnosti, Odeljenju za urbanizam, građevinske, komunalne, imovinsko-pravne i stambene poslove, Savetu za bezbednost saobraćaja u Gradskoj upravi Bor, kao i Javnom komunalnom preduzeću za stambene usluge , koje je upravljaču puteva na teritoriji grada Bora.

Detaljnu studiju i analizu bezbednosti dece u saobraćaju na teritoriji grada Bora možete preuzeti na opciji download na bor.sigurnestaze.com. Više o problemima u zonama škola na teritoriji grada Bora pročitajte na narednom linku.

Zbog veće bezbednosti dece u saobraćaju na teritoriji grada Bora predlažemo sledeće:

  1. Adekvatno obeležavanje zone škola propisanom saobraćajnom signalizacijom i opremom;
  2. Obezbeđivanje saobraćajnog poligona za sve osnovne škole na teritoriji grada Bora;
  3. Formiranje sigurnih ruta za kretanje učenika osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Bora;
  4. Formiranje školskih saobraćajnih patrola i saobraćajnih patrola građana;
  5. Uređenje školskih dvorišta osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Bora;

Interaktivna GIS platforma za urbanu mobilnost je dostupna na mobilitybor.com.


Ova inicijativa je pokrenuta u okviru projekta koji Strukovno udruženje za saobraćajno i urbanističko planiranje „Sigurne staze” iz Bora sa NG Portalom kao medijskim saradnikom realizuje u okviru programa „Aktivni građani – bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“, koji realizuje Beogradskа otvorenа školа uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).