Naslovna Društvo Šesto mesto u Republici za negotinsku OŠ“Vera Radosavljević“

Šesto mesto u Republici za negotinsku OŠ“Vera Radosavljević“

707
0

U Osnovnoj školi “Vera Radosavljević“ sa uspehom je realizovan projekat „Promocija olimpijskih vrednosti: Poštovanje, prijateljstvo i izuzetnost“, koji ih je vinuo na visoko šesto mesto u Srbiji u konkurenciji od 64 škole.

Nakon prošlogodišnje uspešne realizacije pilot projekta „Promocija olimpijskih vrednosti: poštovanje, prijateljstvo i izuzetnost“, pozitivnih reakcija nastavnika i učenika, novi ciklus projekta ove godine realizovan je u 64 škole u Srbiji, među kojima je i negotinska OŠ “Vera Radosavljević”.

Cilj projekta bio je usmeren na ostvarivanje olimpijskog ideala – izgradnje boljeg i humanijeg društva kroz sport pomoću nastavnog plana koji koristi sportsku pedagogiju i čiji je fokus na učenju koje se zasniva na vrednostima.

“Svoje aktivnosti smo započeli u martu i naredna tri meseca sanjali smo naš Olimpijski san. Olimpijska euforija se osećala u svakom kutku škole, u svakoj učionici. U takmičarskom delu projekta učestvovali su učenici šestog i sedmog razreda, koji su uz pomoć skoro svih učenika i zaposlenih u školi pokazali zavidan nivo znanja, veština i kreativnosti i na najbolji mogući način promovisali olimpijske vrednosti. Završna aktivnost projekta bila je Olimpijski dan koji smo realizovali 7. maja, kada smo simulirali aktivnosti Olimpijskih igara. Olimpijske vrednosti: poštovanje, prijateljstvo i izuzetnost prikazali smo završnim filmom, na koji smo izuzetno ponosni”, ističu koordinatori projekta Tanja Pavlović, Marija Lazić i Jovica Stanković.

Projekat je bio takmičarskog karaktera i realizovao se u 64 škole, a  OŠ“ Vera Radosavljević“ ostvojila je, po izboru stručne komisije Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva prosvete, osvojila je visoko šesto mesto.

“U našoj školi se neguje sportski duh,fer plej, uvažavanje različitosti, timski rad, tako da je ovaj projekat realizovan sa lakoćom i sa puno ljubavi. Olimpijski komitet nagradiće posvećenost učenika i nastavnika OŠ“ Vera Radosavljević“ organizovanjem „Olimpijskog časa“ na jesen”, dodaju koordinatori ovog projekta.