Naslovna Hronika Šest godina i dva meseca zatvora zbog pretnji bombom na benzinskoj pumpi...

Šest godina i dva meseca zatvora zbog pretnji bombom na benzinskoj pumpi u Negotinu

2734
0

Negotinac A.P. (23) osuđen je u ovdašnjem Višem sudu na šest godina i dva meseca zatvora zbog toga što je na benzinskoj pumpi pretio radniku sa kojim je bio u zavadi da će aktivirati ručnu bombu.

A.P. je priznao izvršenje krivičnih dela za koja se tereti, nedozvoljeno držanje vatrenog oružja i municije i ugrožavanje sigurnosti, za koja je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora, i sa Višim javnim tužilaštvom u Negotinu zaključio sporazum o priznanju krivice. Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od šest godina i dva meseca.

A.P. je 12. avgusta ove godine oko tri sata ujutru došao na benzinsku pumpu „Šeik petrol“ na izlazu iz Negotina i pretio dežurnom radniku, sa kojim od ranije ima neraščišćene odnose, batinama, zatim je otišao i kasnije se vratio sa bombom za koju je naknadno utvrđeno da pripada minsko eksplozivnim sredstvima čije je držanje i nošenje zabranjeno.

Pobegao je kad je došla policija i bio u bekstvu, a uhapšen je na osnovu poternice koja je za njim raspisana.  A.P. je trenutno u kućnom pritvoru sa nanogvicom i čeka odlazak na izdržavanje kazne.