Naslovna Hronika Serija hapšenja u Negotinskoj i Timočkoj Krajini: “Pali” silovatelji, nasilnici, progonitelji…

Serija hapšenja u Negotinskoj i Timočkoj Krajini: “Pali” silovatelji, nasilnici, progonitelji…

1518
0

U više odvojenih akcija u cilju suzbijanja opšteg kriminala, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su širom Srbije 69 osoba, a protiv 99 podneli krivične prijave u redovnom postupku. Hapšenja i na teritoriji Policijskih uprava Bor i Zaječar.

foto: Igor Mitrović

U Negotinu je uhapšen I.R. (48) zato što je verbalno, a zatim i fizički napao svoju vanbračnu suprugu. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu koja ga tereti da je počinio krivično delo nasilja u porodici, biti sproveden tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su Z.T. (56) zbog osnovane sumnje da je uz pretnje i upotrebu sile svoju žrtvu primorao na oralni seks.

Z.T. je uz krivičnu prijavu koja ga tereti da je počinio krivično delo silovanje, priveden Više javnom tužilaštvu u Zaječaru, a sudija za prethodni postupka odredio mu je pritvor do 30 dana.

U Zaječaru je uhapšen i I.M. (33) koji je u dva navrata na javnim mestima pokazivao svoj polni organ i terao prolaznice da ga dodiruju.

On je uz krivičnu prijavu zbog  postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo polno uznemiravanje priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Uhapšen je i A.P. (43) u Zaječaru jer je progonio pet svojih sugrađanki, uznemiravajući ih na radnim mestima i u blizini njihovih kuća. On je svakodnevno dolazio u blizinu kuća i na radna mesta pet oštećenih žena, prateći ih.

A.P. je, navode u Policijskoj upravi u Zaječaru, mimo volje ovih žena pokušao da stupi sa njima u kontakt kako bi im se fizički približio i eventualno sa njima stupio u intimnu vezu.

Osumnjičen je da je počinio krivično delo proganjanje  i uz krivičnu prijavu priveden je Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.