Naslovna Događaji Sergej Ćetković: Oseća se duh Mokranjca u Negotinu. Publika je pevala za...

Sergej Ćetković: Oseća se duh Mokranjca u Negotinu. Publika je pevala za desetku!

1211
0

Sergej Ćetković, na prvom nastupu u Negotinu, definitivno je kao magijom “prosuo” ljubav po sali ovdašnjeg Doma kulture “Stevan Mokranjac”.

Od prve do poslednje note publika je punog srca pratila Sergejev nastup. A drugačije nije ni moglo. Baš kao što svojim stihovima, najiskrenijom emocijom boji muziku koju, pretežno sam stvara, Sergej je očarao i harizmom, duhovitošću i šarmom.

Uživali su Negotinci, Kladovljani i publika iz okolnih gradova u Sergejevim hitovima: Kad bi htela ti, Ne živim ja, Pola moga svijeta, Ljubav, Istine i laži, Oči nikad ne stare

Pevali su zajedno sa njim i one kojima se predstavio na svojim prvim albumima Dva minuta, Pogledi u tami, ali i novijima poput 25. sata, ali i antologijsku Zašto praviš slona od mene, legendarnog pevača, tekstopisca i muzičara Dina Dvornika.

Pravi praznik za dušu uoči Međunarodnog dana žena i njegovog rođendana.

“Mene je Bog nagradio što me je poslao na ovaj svet 8. marta i što me povezao nekako s muzikom i svime čime se bavim 20 godina, a bavim se najlepšim poslom na svetu. Što se Negotina tiče meni je žao što se nismo družili ranije, ali, eto, za sve postoji prvi put tako da sam srećan što sam večeras bio u vašem gradu, što sam imao divan koncert, što je publika bila predivna. Hvala joj na ovoj divnoj energiji”, rekao nam je Sergej Ćetković.

Romantične emocije krunisale su i ovaj koncert koji Sergej posvećuje dvadesetogodišnjici svoje muzičke karijere, čije je obeležavanje započeo koncertima u regionu u februaru.

“Nekako sazrevam kao čovek i onako kao muzičar i mislim da svaki put donesem nešto drugačije, nešto novo, pa ono što ja uvek mogu da primetim, naravno i moja publika da je svaki koncert priča za sebe i da sam ja uvek malo drugačiji, čak i opušteniji nego ikad”, priznaje ovaj umetnik.

A da je i u Negotinu bilo drugačije, bilo je. Najpre komunikacija sa publikom, dvosmerna, pitanja i odgovori, bezbroj osmeha, pa silazak sa bine, podsticaji publici da sa njim zapeva, ali i prekor, malo kroz šalu, više kroz zbilju, da mobilnim telefonima na koncertu nije mesto.

Otvori dušu, pruži srce tu na dlanu i raduj se, raduj se svakom novom danu – zapevao je Sergej, pa negotinske mališane pozvao na binu, tobože im “otimajući telefone”, kojim su želeli da zabeleže deo ove romantične i svečarske atmosfere.

“Uživao sam u muzičkoj školi i srednjoj i na akademiji pevajući i svirajući Mokranjčeve Rukoveti i vidim da je ostavio traga i da je njegov duh tu u Negotinu. Publika je pevala za desetku, ne za peticu. Hvala im na tome i hvala što znaju moj repertoar”, poručio je Ćetković.

Sjajnu atmosferu i pravi koncertni štimung pružili su pored ovog kantautora i vrhunski muzičari Sergejevog benda: Aleksandar Petković (saksofon i prateći vokali), Marko Cvetković (bas), Dragutin Guta Jakovljević (električna gitara), Marko Milatović (klavijature), Mladen Popović Pop (bubnjevi) i Dejan Miljković (miks pult).