Naslovna Ekonomija Semaforska signalizacija u opštini Negotin produžila putovanja: Evo koji se putevi saniraju

Semaforska signalizacija u opštini Negotin produžila putovanja: Evo koji se putevi saniraju

2409
0

Na brojnim deonicama državnih i lokalnih puteva u opštini Negotin u toku su radovi na sanaciji kolovoza.

Da su putevi u ovom delu Srbije odavno “zreli” za novi asfalt i da godinama unazad, po oceni SAT patrole, nose i titulu najgorih u republici, nije tajna. Pojedini državni putevi čekaju poprilično dugo na kompletnu sanaciju, koja je i pored brojnih obećanja izostala poslednjih godina kada su sanirani putni pravci ka Kladovu i Zaječaru, ali i drugim gradovima i opštinama u regionu.

Ovih dana se, međutim, radi na više deonica u opštini Negotin. Rekonstruišu se delovi kolovoza na državnim putevima prvog i drugog reda, ali i na pojedinim lokalnim pravcima.

Kako NG Portal saznaje u JP “Putevi Srbije”  radi se na ukupno 33,59 kilometara putne infrastrukture, a radovi koštaju 521, 6 miliona dinara.

U Karađorđevoj, Ulici Vere Radosavljević i ulici pored Zelene pijace, na deonici od semafora kod zgrade komiteta do Naselja Veljko Vlahović, grebanjem asfalta, završeni su pripremni radovi i očekuje se da počne sanacija kolovoza koju će obaviti ekipe Preduzeća “Štrabag”, ogranak Preduzeće za puteve Zaječar.

U Javnom preduzeću „Putevi Srbije“ ističu da su radovi na rehabilizaciji ove tri deonice, ukupne dužine 4,75 kilometara, koje pripadaju državnom puta drugog B reda broj 398 Negotin – Rečka, kao i radovi na sanaciji 2,8 km deonice Samarinovac – HE “Đerdap dva” koja pripada državnom putu drugog B reda broj 400 vredni 74 miliona dinara.

U toku su i radovi na rehabilitaciji državnog puta prvog B reda 35, deonica petlja Negotin ulaz – petlja  Salaš, u dužini od 7,8 km za koje je izdvojeno 115 miliona dinara, kao i radovi na istom državnom putu ali od Bukovske raskrsnice do Trnjanske table u dužini od 4,7 km, vredni 204,5 miliona dinara, zbog kojih se saobraćaj odvija jednom saobraćajnom trakom, naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.

Na ovom državnom putu radi se i na popravci mosta preko Jaruge, deonica Kladovo – Negotin, za šta je iz republičkog budžeta izdvojeno 20,1 milion dinara.

U JP “Putevi Srbije” dodaju i da se radi i na sanaciji lokalnih puteva i ulica u opštini Negotin, te da radovi na rehabilitaciju više deonica u ukupnoj dužini od 9,37 km koštaju 108 miliona.

Skinut je sloj asfalta u Ulici Vojvode Mišića u Negotinu u kojoj je planirana sanacija 120 metara kolovoza. Pre nekoliko dana počeli su radovi na lokalnom putu Negotin – Samarinovac u dužini od 3,2 kilometra.

Počeli su i radovi na izgradnji lokalnog puta do Mokranjskih stena u dužini od 850 metara, čiji se nastavak očekuje.

“Očekuje se i potpisivanje ugovora za pojačano održavanje državnog puta prvog B reda broj 33, deonica Negotin – Mokranje u dužini od 13 kilometara, nakon čega je planiran i početak radova”, navode u JP „Putevi Srbije“.

Nedavno je završena sanacija tri kilometra puta Štubik – Malajnica, kao i rehabilitacija lokalnog puta Mokranjska tabla – Mokranje, u dužini od 2,2 kilometra.