Naslovna Sport Selekcija igrača 2012. FK “Hajduk Veljko” pobednik Međunarodnog turnira u Zaječaru

Selekcija igrača 2012. FK “Hajduk Veljko” pobednik Međunarodnog turnira u Zaječaru

1035
0

Fudbaleri rođeni 2012. negotinskog FK “Hajduk Veljko” pobednici su Međunarodnog turnira “Zaječar 2020” u organizaciji Fudbalskog kluba “Timok 1919”.

FK „Hajduk Veljko“, selekcija 2012. sa trenerima Dejanom Živadinovićem i Milošem Sokolovićem

Jedna od najmlađih selekcija, učesnika Međunarodnog turnira “Zaječar 2020”, selekcija fudbalera rođenih 2012. okupila je na Kraljevici 24 selekcije iz cele Srbije, među njima i mlade nade proslavljenog “Partizana” i “Crvene zvezde”, ali i fudbalere iz gradova istočne Srbije, Niša, Prokuplja, Velikog Gradišta, Gračanice, Popovca…

Osmogodišnji fudbaleri FK “Hajduk Veljko” predvođeni trenerom Dejanom Živadinovićem u svojoj grupi dominirali su od samog starta savladavši fudbalere Knjaževca, niškog “Nacionala” i “Pinkuma” iz Velikog Gradišta.

Na putu do titule, u četvrtfinalu su negotinski fudbaleri sa 2:1 porazili novobeogradski Dušanovac, a u polufinalu sa 1:0 Školu fudbala “28. jun” iz Gračanice.

Najbolji igrač turnira Kosta Rajić; Foto: FK „Hajduk Veljko“

U finalu ih je čekao stari znalac, negotinski OFK “Boban” koga su “Hajduci” savladali sa 3:0. Junak ove utakmice, ali i celog turnira u kategoriji 2012. godišta bio je i najmlađi negotinski igrač, sedmogodišnji Kosta Rajić kome je pripao i pehar za najboljeg igrača “Zaječara 2020”.

“Naravno da smo zadovoljni postignutim rezultatima, ali je najvažnije što su deca i imala prilike da se pokažu, da odmere snage sa vršnjacima i na kraju krajeva međusobno se druže. Pokazali smo jednu dobru i organizovanu ekipu spremnu za sve izazove”, kaže Dejan Živadinović, trener selekcije 2012. FK “Hajduk Veljko”.

Značajan uspeh postigla je i selekcija igrača FK “Hajduk Veljko”, rođenih 2010. koju je predvodio trener Miloš Sokolović. U svojoj grupi u jakoj konkurenciji ušli su u plasman osam najboljih, a na putu do značajnijih uspeha zaustavila ih je u četvrtfinalu ekipa “Mali Bor” iz Bora.

Inače, međunarodni turnir “Zaječar 2020” nastavlja se 4. i 5. jula susretima fudbalera rođenih od 2005. do 2007. iz Srbije i Bugarske.