Naslovna Politika Sednica Skupštine opštine Negotin u utorak: Odbornici o novim cenama komunalnih usluga

Sednica Skupštine opštine Negotin u utorak: Odbornici o novim cenama komunalnih usluga

958
0

Mr Milan Uruković, predsednik Skupštine opštine Negotin zakazao je za utorak 3. novembar redovnu 29. sednicu lokalnog parlamenta.

Odbornici Skupštine opštine Negotin razmatraće na sednici izveštaj o izvršenju odluke o budžetu za prvih devet meseci godine, a kako se očekuje daće saglasnost i na odluku Nadzornog odbora JKP „Badnjevo“ o utvrđivanju valute plaćanja varijabilnog i fiksnog dela iznosa po obračunima za ovu grejnu sezonu.

Na dnevnom redu je i odluka o utvrđivanju cena komunalnih usluga, u koje spadaju voda, kanalizacija i iznošenje smeća.

Na dnevnom redu je i set odluka koje se odnose na Predškolsku ustanovu „Pčelica“ . Tu su odluke o umanjenju obaveza roditelja i zakonskih zastupnika na usluge vrtića, jedna koja se odnosi na period od 28. septembra do 16. oktobra i druga koja se odnosi na period od 1. septembra do okončanja trenutne epidemiološke situacije. Odbornici će razmatrati i rešenja o davanju saglasnosti na godišnji plan rada ove ustanove, kao i rešenje o imenovanju članova Upravnog odbora vrtića.

Na dnevnom redu su i odluke o usvajanju Programa energetske efikasnosti u periodu od 2020. do 2023. godine, dopuna odluke o opštem uređenju naseljenih mesta i komunalnom redu, kao i izmene i dopune odluke o stipendiranju učenika i studenata.

Nove članove dobiće Komisija za stipendiranje učenika srednjih škola i studenata, stručni tim za davanje koncesije za linijski prevoz putnika u prigradskom saobraćaju, kao i školski odbor Osnovne škole „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici.

Sednica će biti održana u Domu kulture „Stevan Mokranjac“ sa početkom u 10 časova.